Social Icons

Pages

lauantai 7. marraskuuta 2015

Valmiiksi pureskeltua? Osa 2



Julistaja on siis vain kuin ruokaesittelijä, joka innostaa läsnäolevia tai kuulijoita terveelliseen ruokavalioon. Hän itse jää, oikeassa ilmapiirissä, suorastaan esittelemänsä ravinnon varjoon. Hän pystyy rajallisena aikana koskettelemaan vain kulloisenkin aiheen pintaa, jättäen kuulijoidensa sisimpään suoranaisen kiireen päästä kotiin ja kaivautumaan syvemmälle innostuksensa aiheeseen!

Ei riitä se, että kuulemme Jumalan Sanaa julistettavan. Meidän on selvitettävä itsellemme millaisten asioiden kanssa olemme tekemisissä!

”Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.” (Apt.17)

Hengellinen elämämme ei voi perusta siihen, että pidämme erikoisessa arvossa jotakin julistajaa tai opettajaa, lisäksi uskoen olevan totta kaiken, mitä hän sanoo! Meidän itsemme on vakuututtava kaikesta omaksumastamme ja kuulemastamme.

”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” (Jaak.1).

Meissä voi siis olla Sanaa istutettuna, mutta se on vielä sisäisesti sulateltava, jotta se tulee osaksi meitä ja me osaksi sitä!

”Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.” (Hebr.4)

Mitä tulee totena pitämiseen, on meidän pakko lukea myöskin:

”Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.” (Jaak.2).

Lukekaamme siis säännöllisin väliajoin psalmi 119, joka aivan erikoisella tavalla korostaa henkilökohtaista Sanaan syventymistä ja siitä ammentamista!

”…teroita heille Jumalan edessä, etteivät kiistelisi sanoista, mikä ei ole miksikään hyödyksi, vaan niiden turmioksi, jotka kuulevat. Pyri osoittautumaan Jumalalle semmoiseksi, joka koetukset kestää, työntekijäksi, joka ei työtään häpeä, joka oikein jakelee totuuden sanaa.” (2.Tim.2).


”Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki. Hän halajaa Herran pelkoa; ei hän tuomitse silmän näöltä eikä jaa oikeutta korvan kuulolta, vaan tuomitsee vaivaiset vanhurskaasti ja jakaa oikein oikeutta maan nöyrille; suunsa sauvalla hän lyö maata, surmaa jumalattomat huultensa henkäyksellä. Vanhurskaus on hänen kupeittensa vyö ja totuus hänen lanteittensa side.” (Jes.11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text