Social Icons

Pages

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Oikea kotimme





”Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen – tien sinne te tiedätte.” (Joh.14).

Aamun uutiset kertovat meille hälyttäviä asioita, eikä ole mikään ihme että moni tuntee melkoista epävarmuutta tulevaisuuden ja jo tämänkin hetken johdosta. Maallisessa mielessä elämme todella vakavassa ajassa, mitä ei tule vähätellä ja selitellä väärällä tavalla.

Täällä kaikki on vajavaista ja puutteellista, mutta jokin sisimmässämme kertoo meille jostakin paremmasta ja todellisemmasta. Me odotamme ja kaipaamme selvää muutosta, mutta se ei sittenkään taida tulla aivan odottamallamme tavalla. Se jokin sisimmässämme on todellisuudessa viritetty jonnekin kauemmaksi, ajan rajan tuolle puolelle. Meidän on vielä viivyttävä jonkin aikaa tässä levottomassa maailmassa, mutta meihin halutaan nyt valaa luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, joka ei perustu maallisten asioiden muuttumiseen, vaan iankaikkiseen olemukseemme.

”Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa.”

Me joudumme erottamaan toisistaan kaksi erilaista murhetta. Herramme sanoo myös:

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: te joudutte itkemään ja valittamaan, mutta maailma on iloitseva; te tulette murheellisiksi, mutta teidän murheenne on muuttuva iloksi. Kun vaimo synnyttää, on hänellä murhe, koska hänen hetkensä on tullut; mutta kun hän on synnyttänyt lapsen, ei hän enää muista ahdistustaan sen ilon tähden, että ihminen on syntynyt maailmaan. Niin on myös teillä nyt murhe; mutta minä olen taas näkevä teidät, ja teidän sydämenne on iloitseva, eikä kukaan ota teiltä pois teidän iloanne.” (Joh.16).

Olemme mitä suurimpien muutosten keskellä. Uusi Elämä ei synny ilman kipuja ja hetkellistä murhetta kivun johdosta. Jotakin aivan uutta on syntymässä, siitä kertovat meidän hengelliset synnytyskipumme. Herramme ei ole unohtanut meitä, vaan haluaa juuri nyt aivan erikoisella tavalla muistuttaa meitä todellisesta päämäärästämme, todellisesta kodistamme, jonne vievän tien tunnistamme kaikesta kivusta huolimatta!

Herra Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja Elämä. Hän on valmistanut meille oikean kotimme, jolle mikään tällä maan päällä ei vedä vertaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text