Social Icons

Pages

maanantai 23. marraskuuta 2015

Jos kuulette Hänen äänensä!




”Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta, vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: ’tänä päivänä’, ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi; sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti. Kun sanotaan: ’Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa’, ketkä  sitten, vaikka kuulivat, katkeroittivat hänet? Eivätkö kaikki, jotka olivat Mooseksen johdolla lähteneet Egyptistä?” (Hebr.3).

”Jos kuulette Hänen äänensä!” Kuinka tärkeä ilmaisu meitä koskien juuri tänään! Koko maailma on täynnä mitä erilaisimpia ääniä aina vain lisääntyvässä määrin. Ihminen on niin tottunut elämään äänien kanssa, ettei hän itse sitä todella käsitä. Tärkeintä ei enää näytä olevan laatu, vaan määrä. Ei tarvitse muuta kuin mennä hetkeksi kadulle aamulla tai iltapäivällä koulujen loputtua. Vastaan tulee säästä riippuen käveleviä tai pyöräileviä nuoria ja jopa aivan lapsia, joilla on kuulokkeet korvilla ja älypuhelin kädessä tai taskussa. Saman kokee linja-autossa niin lasten kuin aikuistenkin kohdalla. Äänet ovat ihmiselle jo suorastaan pakkomielle!

Nykyajan ihminen mitä suurimmassa määrin ei ole tietoinen siitä, mitä merkitsee hiljaisuus. Ajatelkaamme tässä samalla koko ajan meitä uskovaisina, joille on esitetty vaatimus tai kehotus Herran äänen kuulemiseen. Aikanaan profeetta Mooses sai kohdata Herransa hiljaisessa tuulen hyminässä. Nykyään ihminen kiinnittää enemmänkin huomion kaikkeen kovaääniseen, ainakin kun kadulla lähestyy henkilöauto, jota saattaa mahtava jyminä ja jytinä. Kuinka ihminen ylipäätään enää kuulee mitään, kun liialliset desibelit ovat heikentäneet hänen kuuloaan siinä määrin, että koko ajan tarvitsee lisätä äänenvoimakkuutta?

Nyt näyttää sama koskevan yhtä hyvin tavallisia ihmisiä kuin seurakuntalaisiakin. Kun muistelee entisiä kokouksia ja vertaa niitä nykyisiin "musikaaleihin” ja ääniteholla maustettuihin tilaisuuksiin, ei voi muuta kuin ihmetellä. Onko nykyään ollenkaan mahdollista kuulla Herran ääni, joka ei ole myrskytuulissa eikä maanjäristyksissä, vaan hiljaisessa tuulen hyminässä? Miksi kaikki on mennyt siihen, että ihminen suorastaan pelkää hiljaisuutta ja rauhallisuutta? Mitä ihminen peittää jatkuvalla musiikin kuuntelulla, joskus myös jatkuvalla hengellisten tilaisuuksien äänekkäällä kuuntelemisella?

Mieleeni palaavat muutamat aivan erikoiset tapaamiset menneiltä vuosikymmeniltä. Tapasin henkilöitä, jotka aivan käsittämättömällä tavalla korostivat jonkun kuuluisan henkilön puheita ja toistuvasti kuuluttivat: ”Viimeisin saarna oli aivan valtava! Kiitos Jumalalle tästä saarnaajasta, jota sinunkin tulisi yksinomaan kuunnella! Puhe oli aivan valtava!” Kun sitten minä tai joku toinen kysyi, mitä viimeisimmässä saarnassa oli sanottu, meni aivan konkreettisesti kehujan sormi suuhun, eikä hän pystynyt kertomaan yhtään mitään saarnan sisällöstä! Aivan oikeasti!!!

Me siis voimme kuulla niin maallisia kuin hengellisiäkin asioita, mitä erilaisimpien ääniaaltojen virratessa olemukseemme, mutta jos me emme lainkaan pysty keskittymään kuulemaamme, niin mitä hyötyä siitä on? Me olemme tietynlaisten virtausten keskellä, mutta olemuksemme on täysin vieras todelliselle sanomalle!

Me tarvitsemme siis aivan uudenlaista pysähtymistä kuulemamme johdosta, koska kuulemamme aina jollakin tavoin vaikuttaa meihin, havaitsemme sitä tai emme. Jos haluamme kuulla Herran äänen tässä päivässä, emme saa antaa äänekkään melun turruttaa aistejamme ja heikentää kuuloamme.

Vakavinta äänekkäässä elämässä on se, että me turrutamme aistimme omalta sisimmältämme, haluten kätkeä todellisen olemuksemme ja tilamme. Siksi Jumalan Henki tuulen lailla henkäilee ympärillämme muistuttaen ajan myöhäisyydestä ja todellisista tarpeistamme!

”…kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.”

Tämä on mahdollista ainoastaan jatkuvasti kuulemalla Hyvän Paimenen Ääni - loppuun asti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text