Social Icons

Pages

perjantai 27. marraskuuta 2015

Mitä Henki sanoo? Osa 3



”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.” (Joh.16).

Mikä on se totuus, joka sisältää kaiken? Mitä Pyhä Henki tahtoo esittää meille iankaikkisena totuutena, todellisuutena? Vihamieliset voimat ovat aina tarjonneet ihmisille osatotuutta, rakentaen sen varaan mitä laajimpia oppirakennelmia, niin että saavutettu kokonaisuus on vain pienestä nurkastaan kiinni jossakin jumalallisen totuuden reunassa. Tätä meidän tulee ajatella ja tarkata nimenomaan tässä ajassa, jossa aivan erikoisella tavalla on totta:

”…me olemme luopuneet Herrasta ja kieltäneet hänet, vetäytyneet pois Jumalaamme seuraamasta, puhuneet sortoa ja kapinaa, kantaneet kohdussamme ja purkaneet sisimmästämme valheen sanoja. Oikeus työnnetään takaperin, ja vanhurskaus seisoo kaukana, sillä totuus kompastelee torilla, suoruus ei voi sisälle tulla. Niin oli totuus kadonnut, ja joka pahasta luopui, se ryöstettiin paljaaksi. Herra näki sen, ja se oli hänen silmissänsä paha, ettei ollut oikeutta.” (Jes.59).

Tämä ei tarkoita sitä, että hurskas puhe ja opetus olisi kadonnut. Yhä vielä pidetään kiinni ”hengellisistä asioista”, joiden kautta kuitenkin kapinoimme kaikkea aikaisemmin totena pidettyä vastaan, julistaen nyt mustan valkoiseksi ja valkoisen mustaksi. Tämä kaikki on jotakin sellaista, mikä ei edes tulisi Pyhän Hengen mieleen! Siten Hän ei missään tapauksessa aseta jotakin tällaista ihmisen mieleen, vaan sen tekevät mitä petollisimmat, väärät henkivallat! Siitä huolimatta uskotaan palveltavan Jumalaa, vaikka oikeus kulkee takaperin, todistaen siitä, että kaikesta näennäisestä huolimatta ollaan kaukana Hänestä, joka on Tie, Totuus ja Elämä!

Ihminen näkee osaltaan suurta vaivaa saavuttaakseen jotakin hengellisellä alueella, toisaalta heittäytyen itsevalintaiseen lepoon uskoen tulevansa palkituksi kaikesta tekemästään Jumalan luona. Pyhä Henki kuitenkin aivan erikoisella tavalla korostaa meille iankaikkista päätöstä ja totuutta:

”Jeesus sanoi hänelle: ’Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; tästälähin te tunnette hänet, ja te olette nähneet hänet’.” (Joh.14).

”Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.”

Mistä me otamme sen, mitä jaamme eteenpäin lähimmäisillemme?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text