Social Icons

Pages

tiistai 27. lokakuuta 2015

Yli kaiken varo! Osa 3


”Älkää iloitko, minun viholliseni, minusta: jos minä olen langennut, niin minä nousen; jos istun pimeydessä, on Herra minun valkeuteni. Minä tahdon kantaa Herran vihaa, sillä minä olen tehnyt syntiä häntä vastaan, siihen asti että hän minun asiani toimittaa ja hankkii minulle oikeuden. Hän tuo minut valkeuteen, minä saan nähdä hänen vanhurskautensa. Minun viholliseni saavat nähdä sen, ja häpeä on peittävä heidät, jotka sanovat minulle: ’Missä on Herra, sinun Jumalasi?’” (Miika 7).

En näytä pääsevän eroon tästä sanankohdasta! Siitä voisi varmaankin kirjoittaa viikko- ja kuukausikaupalla, sillä niin laaja on sen hengellinen sisältö!

Erikoisen merkittävänä pidän lausetta:

”…siihen asti että hän minun asiani toimittaa ja hankkii minulle oikeuden.”

Olemme jatkuvasti tekemisissä ylitse omien voimiemme menevien asioiden kanssa. Maailma on yhä enemmän pahan vallassa ja joudumme kokemaan monenlaista vääryyttä. Meidän tehtävämme ei kuitenkaan ole ajatella kostoa ja tasoitusta, vaan meitä entistä vakavammin kehotetaan jättämään elämämme ja asiamme Herramme käsiin.

”…ja palajat Herran, sinun Jumalasi, tykö ja kuulet hänen ääntänsä kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, sinä itse ja sinun lapsesi, kaikessa, niinkuin minä tänä päivänä sinua käsken, niin Herra, sinun Jumalasi, kääntää sinun kohtalosi ja armahtaa sinua…” (5.Moos.30)

”Ja kun Job rukoili ystäväinsä puolesta, käänsi Herra Jobin kohtalon, ja Herra antoi Jobille kaikkea kaksin verroin enemmän, kuin hänellä ennen oli ollut.” (Job.42).

Herra, käännä meidän kohtalomme, niinkuin sadepurot Etelämaassa. Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat.” (Ps.126).

Me ehkä istumme pimeässä ja kyyneleet saattavat runsainakin virrata silmistämme. Mutta me odotamme Herraa, sillä Hän on ainoa, joka todellisesti voi kääntää kohtalomme!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text