Social Icons

Pages

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

”Mikä on ilmaista”?



 
”Sillä papin huulten pitää tallettaman tieto, ja hänen suustansa etsitään opetus; sillä hän on Herran Sebaotin sanansaattaja. Mutta te olette poikenneet tieltä, olette opetuksellanne saattaneet monet kompastumaan, olette turmelleet Leevin liiton, sanoo Herra Sebaot. Niinpä minäkin teen teidät halpana pidetyiksi ja alhaisiksi kaiken kansan edessä, koska te ette ole pitäneet minun teitäni, vaan olette olleet puolueelliset opetuksessa.” (Mal.2).

Kuinka suuri harmi ja vaiva voikaan syntyä yhdestä ajattelemattomasta teosta! (Blogikirjoitus 20.10.2015) Olen tuntikausia selvitellyt ”lahjaksi saatua” palkkiota kyselyyn vastaamisesta. Pelkästään pankkikortin kuolettamisessa ja reklamaation tekemisessä meni tunteja ja mieli oli ahdistunut ja sekava monen päivän ajan. Myykö huijarifirma pankkikorttitietoni jollekin toiselle huijarille, loppuuko jäsenmaksuni todellisuudessa, vaikka sähköpostissa niin luvataan? Ja mikä on kaiken takana? Se, etten lukenut kaikkea tekstiä, pientäkin ja huomaamatonta, koska uskoin olevani turvallisella alueella tunnetun ja luotettavan firman kanssa!

Mitä opin minä tästä, mitä tulee Sinun nyt oppia? Hengellisessäkin elämässä mitä erilaisimmissa kohtaamisissa meidän ei tule luottaa keneenkään luotettavuutta henkivään tahoon, vaan meidän tulee antaa itsellemme todella paljon aikaa selvittääksemme, mitä kaiken takana on. Elämme ajassa, jossa kaikenlainen puolueellisuus rehottaa enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin. Meidät halutaan ”jäseniksi” mitä erilaisimpiin asioihin vain joidenkin tahojen hyödyntavoittelun verukkeella, vaikka luvataan kaikenlaisia lahjoja ja etuja, jotka todellisuudessa eivät voi kuulua Jumalan Valtakuntaan. Kuka olisi aikaisemmin uskonut, että hengellisessäkin elämässä täytyy lukea pienelläkin kirjoitetut tekstit! Siksi tarvitsemme Hengen suurennuslasin ollaksemme todella tarkkoja sen suhteen, mihin annamme vetää itsemme mukaan.

Meidän ei todellakaan tule antaa luottotietojamme kenenkään ulkopuolisen käsiin. Elämme todellisessa huijausten ajassa, jossa ihmisiä eivät kiinnosta meidän parhaamme ja oma olemuksemme, vaan meistä hyötyminen. Ei tarvitse ajatella mitään salaliittoteorioita, koska ilman mitään teorioita voimme jo normaalilla järjellämme päätellä, että koko maailman talous perustuu siihen, että vastoin aikaisempia ”hyviä aikoja”, ei kohta enää ole yhteiskunnallista varallisuutta, koska kaikki raha virtaa yksityisten tahojen taskuihin. Tämän voimme nähdä kaikessa, jos vain haluamme!

Jos tilanne olisi ollut toinen, olisinko ollut niin taipuvainen lankeamaan huijarifirman petokseen? Lankeemuksen päivänä olin hyvin väsynyt matkasta ja kohtaamistani ajatuksista. Jossakin määrin syytän kaikesta meidän käsittämätöntä yksinäisyyttämme, jossa olemme aivan liiaksi suojattomia ja osaltaan inhimillisesti turvattomia. Kuinka toisin olisikaan kaikki, jos voisimme aivan toisella tavalla kääntyä jonkun puoleen kysyen neuvoa ja keskustellen kohtaamistamme asioista! Onneksi soitin pojalleni ja kerroin kohtaamastani ”onnesta” puoli-ilmaisen tabletin johdosta. Hän alkoi kanssani tutkia asiaa, onneksi, ennen kuin ehti kertyä useampia kuukausimaksuja. Hän joutui palauttamaan mieleeni, ettei mikään ole ilmaista!

Puhelinfirma oli saanut mieleeni vääriä ajatuksia ollessaan ajoittain niin höveli tarjouksineen ja liittymislahjoineen. Sama pätee hengellisessäkin elämässä, missä vain rajatulla alueella kaikki on ilmaista. Mieleeni tulee kirjoitukseni ”Mitä maksaa Kristuksen seuraaminen tässä ajassa”. Se on blogissa ja löytyy hakusanoilla ”Mitä maksaa”. Pelastus ja lunastus ovat ilmaisia ja niistä maksettuun hintaan ei voi lisätä mitään millään tekemällämme tai olemallamme. Mutta inhimillisyytemme tähden joudumme omalla tavallaan maksamaan päivittäisen hinnan ristiä kantamalla. Tätä hintaa ei vaadi Taivas, vaan maailma jossa elämme! Tiellä ei voi kulkea ilman hikeä ja vaivaa!

Hengellisessä elämässä ei ole mitään todellisia ”ilmaistarjouksia”.

”…koska te ette ole pitäneet minun teitäni, vaan olette olleet puolueelliset opetuksessa.”

Mitä tarkoittaa puolueellisuus opetuksessa?

”Onko minusta siis tullut teidän vihamiehenne sentähden, että minä puhun teille totuuden? Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä. (Gal.4).

”Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku.” (2.Piet.2)

Eiköhän tässä ole mietittävää vähäksi aikaa! Jossakin vaiheessa on pakko puhua siitä, kenelle uskallamme kertoa sielunhoidollisia asioita ilman pelkoa ”luottotietojemme” vääriin käsiin joutumisesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text