Social Icons

Pages

lauantai 10. lokakuuta 2015

Senkaltaisia karta! Osa 2


Kirjanoppineet ja fariseukset eivät ole jääneet minnekään muinaisuuteen, vaan heidän henkensä ovat aikakaudesta toiseen etsineet itselleen tyhjiä huoneita, jotka he ovat miehittäneet erilaisella määrällä pahoja henkiä. Siten jatkuu käsittämätön kilpa sieluista, jotka tavalla tai toisella tulee sitoa hengellisiin velvollisuuksiin, joista Sana ei puhu mitään.

”Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset. Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee. He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.” (Matt.23)

Mikä on tämän kaiken takana oleva motiivi ja tarkoitus? Se kerrotaan meille samassa luvussa, jos vain rohkenemme lukea ja ottaa opiksemme:

”Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa, ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'. Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä. Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa. Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus. Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne. Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.”

Miksi meidän on niin vaikeata todeta kaikki tämä tämänpäiväisessä kristillisessä maailmassa? Meidät on peloteltu olemaan arvostelematta ja tutkimatta hengellisen leiman omaavia piirejä ja yksittäisiä julistajia. Miksi kaikki ei-kristilliset piirit menestyvät sellaisella tavalla ja missä todellisuudessa on tapahtunut luopumus ja rakkauden kylmeneminen? Ei toki siellä, missä niitä ei ole ollutkaan! Mutta mikä on kaikessa kohtaamassamme pelottavinta ja suorastaan kauhistuttavinta? Sitä ei toki saisi useimpien mielestä tuoda julki, mutta meidän on pakko tehdä se!

”Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä. Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun syötte leskien talot, jopa näön vuoksi pitkiä rukouksia pitäen! Sentähden saatte sitä kovemman tuomion. Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!” (Matt.23).

Meidän on suorastaan pakko nähdä totuus siitä kristillisyydestä, joka on juuri näiden asioiden leimaamaa! Puhu kenen tahansa mielestämme jumalattoman ihmisen kanssa, niin hänen kielteinen asenteensa perustuu juuri siihen, mitä hän on nähnyt ja mille ns. uskovainen maailma on sulkenut silmänsä!

Jatkuu huomenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text