Social Icons

Pages

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Senkaltaisia karta! Osa 3


Voi kaikkia niitä, jotka sulkevat taivasten valtakunnan kuulijoiltaan ja seuraajiltaan! Puhutaan ja puhutaan, saarnataan ja saarnataan, mutta kaikki jää vain ilman värähtelyiksi ja ulkokultaiseksi esittämiseksi. Eikö muka etsivä ja kaipaava, mahdollisesti hyvin haavoitettukin ihminen vaistoaisi jo kaukaa, onko joku tosissaan? Ihmiset puhuvat asioista, joita eivät itse noudata!

”…mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee. He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.”

Itsekin olen varmaan hyvin traumaattinen kaiken kohtaamani ristiriitaisuuden tähden. Murskaavien kokemusteni perusteella olen joutunut useinkin tilanteeseen, jossa olen ollut pakotettu toden teolla kysymään omaa vakaumustani ja uskoani. Voiko kaiken tällaisen keskellä luottaa keneenkään, edes Jumalaan, joka sallii kaiken tämän?

Tänä päivänä ymmärrän entistä selvemmin miksi olen niin kovasti kaikkea ihmiskorostusta ja ihmispalvontaa vastaan! Itse Herrani kertoo selvin sanoin mistä on kysymys:

”Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa, ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'.”

Eikö tämä ole mitä tutuinta asiaa, ilman että meidän tarvitsisi ryhtyä ajankohtaistamaan eri ilmaisuja! Juuri kaiken tämän välityksellä saadaan taivasten valtakunta hengellisin termein sulkeutumaan kaipaavilta ja etsiviltä ihmisiltä! Mikä voisi olla kauhistuttavampaa kuin se, että Jumalan työ ja lunastussuunnitelma sellaisessa määrin tehdään tyhjäksi itsekorostuksen ja hengellisen manipulaation vaikutuksella?

Elämme mitä erikoisimmassa ajassa, jonka Paavali jo toi esiin kirjoittaessaan Timoteukselle:

”Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.” (2.Tim.3).

Jumalisuuden ulkokuori, mutta teot ja todellisuus kieltävät voiman ja tekevät tyhjäksi kauniit sanat! Rohkenetko huomata, että voitaisiin ajatella tämän kohdan viittaavan ns. uskovaisiin ihmisiin? Keitä meidän siis tulee karttaa? Kuka sulkee taivasten valtakunnan etsiviltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text