Social Icons

Pages

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Puolueellista opetusta?





”Sillä papin huulten pitää tallettaman tieto, ja hänen suustansa etsitään opetus; sillä hän on Herran Sebaotin sanansaattaja. Mutta te olette poikenneet tieltä, olette opetuksellanne saattaneet monet kompastumaan, olette turmelleet Leevin liiton, sanoo Herra Sebaot. Niinpä minäkin teen teidät halpana pidetyiksi ja alhaisiksi kaiken kansan edessä, koska te ette ole pitäneet minun teitäni, vaan olette olleet puolueelliset opetuksessa.” (Mal.2).

Miksi laittomuus on päässyt valtaan ja aito rakkaus tullut todella harvinaiseksi? Miksi ns. seurakunta hajaantuu päivä päivältä yhä enemmän? Omassa pienessä kaupungissammekin on lukuisia ryhmiä, jotka kaikki omalla tavallaan uskovat olevansa siinä määrin oikeassa muihin nähden, että vetävät omaa linjaansa ”loppuun asti”. On toki harvinaislaatuista yhteiskristillisyyttä, mutta ajattelemmeko koskaan yhteisessä kristillisyydessämme etsiviä ja kaipaavia ihmisiä, jotka aivan järjellisistä syistä ihmettelevät vallitsevaa tilannetta? Uskoon tullessani opetettiin maailmassa olevan noin yhdeksänsataa erilaista uskonnollista yhteisöä, mutta tänään niitä on kuulemma jo Yhdysvalloissa sen verran. Ketä ja mitä nämä erilaiset hengellisyydet oikein edustavat, ihmettelee oikeutetusti yhä useampi tarkkailija!

Kuinka onkaan hengellisyys menettänyt arvostustaan ihmisten keskuudessa, vaikka emme sitä ole ollenkaan halukkaita näkemään oikeassa valossaan:

”Sillä papin huulten pitää tallettaman tieto, ja hänen suustansa etsitään opetus; sillä hän on Herran Sebaotin sanansaattaja. Mutta te olette poikenneet tieltä, olette opetuksellanne saattaneet monet kompastumaan…”

Melkein jokainen julistaja puhuu ”omaan pussiinsa” hyvin kätketyllä tavalla, ajaen ensisijaisesti oman seurakunnan asiaa. Mikä on kuitenkin etsivän ihmisen sisimmässä oleva käsitys hengellisistä asioista? Jokin hänessä toistaa juuri lainaamaamme ajatusta raamatullisesta kristillisyydestä: ”Sillä papin huulten pitää tallentaman tieto, ja hänen suustaan etsitään opetus!” Kenen asialla hänen oletetaan olevan, ja minkä tulee olla hänen pohjimmainen motiivinsa? Hänen ei ole tarkoitus tuoda julki omia ajatuksiaan ja käsityksiään, koska hänen oletetaan olevan Herran Sebaotin sanansaattaja. Miten voimme kaiken keskellä ihmetellä kuulijoidemme vastahankaisuutta, käsittämättä ollenkaan kuinka olemme epäonnistuneet tehtävässämme ja vastoin kaikkea vastuullisuuttamme olemme saaneet ihmiset kompastumaan?

”Ja hän vaelsi kaikissa seuduissa Jordanin varrella ja saarnasi parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi, niinkuin on kirjoitettuna profeetta Esaiaan sanojen kirjassa: ’Huutavan ääni kuuluu erämaassa: 'Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi'. Kaikki laaksot täytettäköön, ja kaikki vuoret ja kukkulat alennettakoon, ja mutkat tulkoot suoriksi ja koleikot tasaisiksi teiksi, ja kaikki liha on näkevä Jumalan autuuden’.” (Luuk.3).

Mitä saavat aikaan meidän tekomme ja julistuksemme tässä ajassa? Mitä me kylvämme, sitä me niitämme! Kuka on syyllinen siihen, ettei kaikki liha juuri nyt näytä näkevän juuri mitään Jumalan autuudesta, vaan kompastuu hengellisen elämän kuoppaisuuteen?

”…koska te ette ole pitäneet minun teitäni, vaan olette olleet puolueelliset opetuksessa.”

Kaikki on nähty jo ennalta! Papin suusta ei siis ole tullut oikeita sanoja ja opetusta väärien tavoitteiden johdosta! Mitä tämä puolueellisuus tarkoittaa, sitä ei kai tarvitse selittää, mutta jatkakaamme siitä seuraavalla kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text