Social Icons

Pages

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Yhdessä Herran kanssa





”Mutta meidän, vahvojen, tulee kantaa heikkojen vajavaisuuksia, eikä elää itsellemme mieliksi. Olkoon kukin meistä lähimmäiselleen mieliksi hänen parhaaksensa, että hän rakentuisi. Sillä ei Kristuskaan elänyt itsellensä mieliksi, vaan niinkuin kirjoitettu on: ’Niiden herjaukset, jotka sinua herjaavat, ovat sattuneet minuun’. Sillä kaikki, mikä ennen on kirjoitettu, on kirjoitettu meille opiksi, että meillä kärsivällisyyden ja Raamatun lohdutuksen kautta olisi toivo. Mutta kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että olisitte yksimieliset keskenänne, Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan, niin että te yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistäisitte Jumalaa ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen isää. Hoivatkaa sentähden toinen toistanne, niinkuin Kristuskin on teidät hoivaansa ottanut Jumalan kunniaksi.” (Room.15).

Niiden herjaukset, jotka sinua herjaavat, ovat sattuneet minuun’.

Me emme voi olla välinpitämättömiä sen suhteen, mitä toisillemme tapahtuu. Kaikesta maallistumisesta ja huonosta kehityksestä huolimatta on olemassa ja entisessä voimassaan aito Jumalan Seurakunta, jossa jokainen aito jäsen tuntee sydämessään tuskaa kaiken näkemänsä kehityksen johdosta. Kaikki hyökkäykset hengellisyyttä vastaan satuttavat jokaista jumalanlasta ja Jumalan asiaa. Jumalan pilkkaaminen ei ole mikään irrallinen ja meistä kaukainen asia, vaan se satuttaa meitä, samoin kuin mikä tahansa hyökkäys sananjulistusta ja – julistajaa vastaan. Poliisin puuttuminen hengelliseen toimintaan tuo häpeää koko kristilliselle asialle.

En voi olla ajattelematta muutamaa tapahtumaa kristillisyyden alkuajoilta. Mieltäni liikuttaa erikoisesti tilanne, jossa tuli puheeksi temppelivero. Herramme näkee jumalallisessa viisaudessaan tarpeelliseksi ihmeen, joka kertoo meille meidän läheisestä suhteestamme Häneen ja aitoihin hengellisiin asioihin. En ikinä unohda Hänen sanojaan:

”Ota sitten ensiksi saamasi kala, ja kun avaat sen suun, löydät hopearahan. Ota se ja anna heille minun puolestani ja omasta puolestasi.” (Matt.17).

Voi kuinka kaipaankaan enemmän tällaisia tilanteita, joissa yhdessä Herrani kanssa teemme jotakin!

Herra selvästi haluaa toimia kanssamme tässäkin ajassa. Siitä kertoo erikoisella tavalla yksi yhteinen julistus:

”Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi…” (Apt.15)

Mietipä tosissasi näitä asioita!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text