Social Icons

Pages

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Rakkautta ja lämpöä





”Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys. Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.

Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä.” (Room.13).

Olenko väärässä ajatellessani, että juuri tässä ajassa todellinen rakkaus isolla tai pienellä kirjoitettuna on mitä suurimmasta merkityksestä? Vaikka rakkaus on niin laajalti kylmennyt, on sillä nyt mahdollisuus tulla esiin siellä, missä se on säilynyt kaikista vastuksista huolimatta.

Kesä siis tuli vihdoinkin, joskin aika radikaalilla tavalla. Nyt aamulla lämpötila on vielä kutakuinkin siedettävä tuuletuksen pyörittyä koko yön. Moni tuskailee kuumien öiden johdosta eikä saa nukuttua kunnolla. Itse olen ratkaissut asian hyvin yksinkertaisella ja halvalla keinolla. Olen tukkinut keittiön tuuletusikkunan paksulla pahvilla siten, että alas jää tavallisen tuulettimen kokoinen aukko. Siinä tuuletin pyörii koko yön ulos puhaltaen, ja koska ainoa muu aukko ulos on makuuhuoneen avoin ikkuna, tulee siitä koko yön miellyttävän viileätä yöilmaa yhtä suuri määrä kuin keittiöstä menee ulos kuumaa ilmaa. Täytyy tosin odottaa siihen asti, että lämpö ulkona laskee alle sisälämpötilan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text