Social Icons

Pages

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Koska tunnette tämän ajan!





Koska tunnette tämän ajan!

”…maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa? Miksi ette jo itsestänne päätä, mikä oikeata on?” (Luuk.12).

Mieleeni tulee jälleen kerran merkittävän julistajan ja sielunhoitajan Erik Ewaldsin puheenpätkä. Hän kertoo, kuinka niin usein puhutaan siitä, millaisiksi uskovaisten tulee tulla. Hän muuttaa selvästi painotusta sanoissaan ja toteaa voimallisesti:

”Mutta minä sanon nyt, että meidän tulee rukoilla, että uskovaisista tulisi ihmisiä!”

Miksi ihmisiä? Uskonnollinen kone tai laite on kuin jonkinlainen mobiili luostari tai rajattuun toimintaan kehitetty mekanismi. Meitä ei ole tarkoitettu sen paremmin koneiksi kuin ei epämääräisiksi olennoiksikaan. Ihminen kykenee huomioimaan lajikumppaninsa tarpeet ja rajoitukset. Ihminen tietää hyvin pitkälle mitä itsessään on, ja voi siten suhtautua oikealla tavalla samankaltaiseen olemukseen. Siksi juuri valitsimme yhdistyksemme nimeksi ”Ihminen Tavattavissa”.

Tunsin aikanaan Pohjanmaalla mukavan mutta erikoislaatuisen valokuvaajan, josta ei voinut olla pitämättä. Mieleeni jäivät lopuksi elämääni muutamat hänen sanansa.

”Kuule Markku, minä en tarvitse edes Raamattua tietääkseni, ettei lähimmäiselle saa tehdä mitään pahaa!”

”…mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa? Miksi ette jo itsestänne päätä, mikä oikeata on?”

Tämä valokuvaaja osoitti siis todeksi Herramme sanat. Hän oli nähnyt elämässään niin paljon epämääräistä uskonnollisuutta, että oli hyvin kriittinen hengellistä toimintaa kohtaan. Voisimmeko ajatella, että hän moniin uskovaisiinkin verrattuna osasi paremmin arvioida ajan ja kaiken näkemänsä?

”Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt. Sillä nämä: ’Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse’, ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: ’Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi’. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys. Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.

Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä.” (Room.13).

Terve järki siis kertoo meille millaisia meidän tulee olla toinen toisellemme. Jo normaalin ajattelun perusteella me voimme päätellä, ettei keskuudessamme ole pienintäkään epäilystä sen suhteen, mitä Herramme odottaa meiltä tämän ajan Seurakuntana!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text