Social Icons

Pages

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hoivatkaa, hoivatkaa!


Heikkouskoista hoivatkaa, rupeamatta väittelemään mielipiteistä. Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea, mutta toinen, joka on heikko, syö vihanneksia. Joka syö, älköön halveksiko sitä, joka ei syö; ja joka ei syö, älköön tuomitko sitä, joka syö, sillä Jumala on ottanut hänet hoivaansa. Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään.” (Room.14).

Meillä on hyvä syy lukea koko luku mahdollisimman usein. Miten voimmekaan sellaisella tavalla unohtaa meille annetut hyvät ohjeet ja itse asiassa elämän lait? Mitkään elämän tilanteet eivät muuta meille annettuja käytösohjeita!

Heikkouskoista hoivatkaa, rupeamatta väittelemään mielipiteistä.”

Oikeastaan kaikki vaikeutemme johtuvat mitä erilaisimmista mielipiteistä, jotka ovat peräisin omista mielemme syövereistä. Niiden kirjo on niin uskomaton, ettei Sana anna niille sellaista arvoa kuin mitä me luulemme niillä olevan. Jos emme oikealla tavalla näe omaa asemaamme Herramme edessä, luovat omat mielipiteemme meihin ja ympärillemme harhamaailman, jolla ei ole mitään tekemistä todellisen jumalallisuuden kanssa. Erehdymme pitämään oivalluksiamme ja mielipiteitämme ”ylhäältä tulleina”. Siksi meitä suorastaan vaaditaan tutkimaan kaikki Jumalan Sanalla ja pitämään vain se, mikä on hyvää, mikä selvästi perustuu Raamattuun.

Miksi keskuudessamme on niin vähän hoivaamista, huolenpitoa, rakentavaa yhteisöllisyyttä? Mielipiteet ovat rosvolauman tavoin mellastaneet keskuudessamme aikaansaaden tavattoman määrän itkua ja surua.

Syöpähoitoni alkoi eilen ja olen aika väsynyt, joten en nyt kirjoita pidempään, mutta uskon jatkavamme tästä aiheesta lähipäivinä, jos Herra suo ja elämme.

Lue edellä mainittu luku kokonaan, sillä se sisältää hyvää lääkettä tämänhetkisiin vaivoihimme!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text