Social Icons

Pages

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Ota vastaan sana!

”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” (Jaak.1).

Luemme Sanasta, että jokaisen, joka Herran nimeä mainitsee, tulee luopua vääryydestä. Me elämme ajassa, jossa välinpitämättömyyden henki on asettunut opettajan ja ohjaajan paikalle, asettaen riman aina sopivimman tuntuiselle kohdalle. Tästä oivallisimpana esimerkkinä unohtumattomat luterilaisen kirkon arkkipiispan sanat: ”Luterilainen kirkko on aina mukautunut vallitsevien olosuhteiden mukaan, eli on siis selviävä kaikista haasteistaan!”

”…ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa.”

Aivan kirkollistenkin näkemysten mukaisesti meihin on jo lapsuudessamme istutettu jotakin, mutta tämänpäiväinen lainauksemme tekee selväksi, ettei se riitä matkan ajaksi. Meillä voi olla kotonamme ja työpaikallamme erikielisiä Raamattuja ja voimme lukea Sanaa päivittäin. Tiedämme pohjimmiltaan kaikesta Sanaan kirjoitetusta, mutta hiljaisina hetkinä hiljainen ääni vakuuttaa meille, että pelkkä tieto ei ole ratkaiseva. Kuulemamme on saavutettava, ei ainoastaan aivomme ja järkemme, vaan sisin olemuksemme, sydämemme, josta Elämä lähtee. Sanan on tultava yhdeksi meidän kanssamme! Siten se aikaansaa jumalallisen tarkoituksensa meissä maallisissa matkaajissa:

”Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne. Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” (Jes.55).

Jumalan Sana ei siis ole osoitteeton eikä kohteeton, vaan se toimii aivan tarkan suunnitelman mukaisesti. Ei meidän toiveidemme ja pohdiskelumme perusteella, vaan Kaikkivaltiaan ennalta tehdyn ohjelman mukaisesti! Meille on annettu järki ja ymmärrys maallista elämäämme varten, mutta hengellisellä puolella ratkaisevassa asemassa on Hengen vaikuttama aito elämä meissä. Hedelmämme ei ole tietyt teot ja puheet, vaan meidän tähän elämään jättämämme jälki!

”Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut…” (1.Kor.2).

Me emme siis selviä hengellisestä kamppailustamme ilman Sanaan ja sen taakse kätkeytyvää, salattua Voimaa. Uskonnollinen ulkokuori ei hyödytä mitään:

”Varokaamme siis, koska lupaus päästä hänen lepoonsa vielä pysyy varmana, ettei vain havaittaisi kenenkään teistä jääneen taipaleelle. Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.” (Hebr.4).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text