Social Icons

Pages

lauantai 28. lokakuuta 2017

Kun pilvi ei kohoa



Eilen istuin hyvän tovin tietokone sylissäni, mutta mieleni oli kuin tyhjä avaruus. Käsitin selvästi, että nyt oli yksi niistä päivistä, jolloin ei ole tarkoitus kirjoittaa mitään. Näissä tilanteissa mieleeni tulee aina vanhanliiton kohta:

”Ja joka kerta, kun pilvi kohosi asumuksen päältä, lähtivät israelilaiset liikkeelle; näin oli koko heidän vaelluksensa ajan. Mutta milloin pilvi ei kohonnut, he eivät lähteneet liikkeelle, ennenkuin sinä päivänä, jona se taas kohosi. Sillä Herran pilvi oli päivällä asumuksen päällä, ja yöllä oli pilvessä tulen hohde kaikkien israelilaisten silmien edessä; näin oli koko heidän vaelluksensa ajan.” (2.Moos.40).

Eikö pääasia selvästikin ole se, että Herran läsnäolo on kanssamme joka päivä, olemme sitten liikkeessä tai hetken paikallamme? Kunpa näin olisi koko vaelluksemme ajan, niin että saamme olla osallisia siitä levosta, johon Herramme meitä kutsuu. Tulossa on täydellinen lepo, mutta omalla ajallaan Herramme lausuu meille lempeällä äänellään:

”Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän. (Mark.6).

”Tulkaa te, sinä, minä!” Pelkkä uskomus Herramme läsnäolosta ei siis riitä, vaan meidän tulee noudattaa Hänen kehotuksiaan ja ohjeitaan, toiveitaan! Meidän tulee toimia Hänen neuvojensa mukaisesti. Tällä hetkellä tulee mieleeni monen ihmisen tarve saada joka päivä jotakin uutta, vaikka olemme tekemisissä ikiaikaisen Evankeliumin kanssa!

Tehtävänäni oli aikanaan säännöllisin väliajoin lähettää ihmisille hengellisiä kasetteja, joista osalle annoin otsikon, nimen, ja jätin pois päivämäärän, pitäessäni sisällön merkitystä suurempana kuin puheen ajankohtaa. Siten oli mahdollista varautua kerralla useamman kuukauden tarpeisiin. Mutta millainen suoranainen meteli siitä syntyikään, joidenkin ihmisten syyllistäessä minut manipuloinnista! Heille oli elintärkeää tietää päivälleen milloin mikin puhe oli pidetty, jotta heillä säilyi tietoisuus ”tuoreen hengellisen ruuan saamisesta”!

Kuinka ahdistavia aikoja ja henkisiä paineita mahtuukaan itse kunkin elämään! Samaan asiaan liittyy se puoli todellisuutta, että niin itse kuin muutamat tuttavanikin esitimme aikanaan useaan kertaan kysymyksen, jonka tuli testata heidän tarkkaavaisuuttaan. Vaikka he tuskin toteuttivat mitään kuulemastaan, he kuuluttivat jatkuvasti, vuodesta toiseen, kuinka valtava se ja se saarna oli! Mutta kun heti tämän ylistyksen jälkeen kysyttiin, mitä saarnassa oli sanottu, seurasi totaalinen vaikeneminen tai uusintatoteamus: ”Saarna oli valtava!”

Minusta ei ole tällaiseen toimintaan, ei sitten ollenkaan! Mitä hyödyttää kuuleminen, jos ei todellisuudessa kuule kuin vain saarnaajan karismaattisen äänen? Blogissamme on pian 1400 kirjoitusta, joiden jokaisen uskon olevan tuoretta hengellistä ruokaa riippumatta siitä, milloin se on kirjoitettu tai julkaistu! Väliin jäävät päivät eivät ole ollenkaan ratkaisevia, vaan se, mistä Herramme mainitsi hiljattain:

Katsokaa siis, miten kuulette; sillä sille, jolla on, annetaan, mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, minkä hän luulee itsellään olevan.” (Luuk8).

Mihin perustuu aito kuuleminen? Sydämen sisimmän asenteeseen, hengelliseen korvaan, joka on viritetty Hengen taajuudelle!

”Niinkuin kirjoitettu on: ’Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!’ Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: ’Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?’ Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: ’Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin’.” (Room.10).

Jätän tämän itse kunkin mietittäväksi ja Hengen selitettäväksi! Mitä tarkoittanee se, kuinka erikseen mainitaan ”Heidän äänensä” ja ”heidän sanansa”? Tarkoittaneeko se sitä, etteivät riitä pelkät sanat, vaan että meilläkin on oltava Hyvän Paimenen ääni, Hänen Sanansa lisäksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text