Social Icons

Pages

torstai 1. kesäkuuta 2017

Sydämen vakuuttuneisuus


”Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä ’on’; sentähden tulee hänen kauttaan myös niiden ’amen’, Jumalalle kunniaksi meidän kauttamme. Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.” (2.Kor.1).

Olen auttamattomasti kesän lapsi. Olen selvästi jonkin verran alakuloinen seuratessani säätiedotuksia ja luvattuja lämpötiloja. Oli niin kauan kuivaa, että nyt sateiden tuleminen tuotti suurta iloa. Niinpä eräänä iltana valvoin tavallista myöhempään nähdäkseni sateen alkamisen. Mutta nyt koleudella ja sateilla ei näytä olevan loppua, vaikka tänään alkoi kesäkuu!

Onneksi mielialani eivät todellisuudessa ole suuressakaan määrin kiinni ilmastosta ja tällaisista maallisista asioista. Minä en ole kykenevä muuttamaan yhdenkään hiukseni väriä, kuinka sitten voisin vaikuttaa säiden laatuun tai johonkin muuhun minua niin paljon suurempaan asiaan! Mikähän oikein saa meidät ihmiset kuvittelemaan itsemme joksikin paljon suuremmaksi kuin mitä todella olemme? Me pinnistelemme ja ponnistelemme asioiden kanssa, jotka meidän on tarkoitus läpäistä kokemisen välityksellä, mutta emme tajua ollenkaan, ettemme pysty muuttamaan olosuhteita, vaan ne muovaavat meitä!

Me haluaisimme muuttaa niin monia asioita omien mieltymystemme mukaisiksi, päästäksemme mahdollisimman vähäisin ponnisteluin kaiken lävitse, unohtaen kaikkien koettelemusten tarkoituksen ja päämäärän. Ruumiillisesta harjoituksesta on Sanan mukaan hyötyä vähään:

”Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen. Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen. Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen. Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien. Tätä käske ja opeta.” (1.Tim.4).

Voisimme lainata lukuisan määrän kohtia, jotka kertovat meille selvääkin selvemmin ”hengellisten lihasten” hankkimisen merkityksen.

”Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.” Miksihän jokin sisimmässäni yhdistää tämän kaikenlaiseen vannottamiseen ja vakuutteluun, joka koskee ihmistekoisia ja ihmisluonnon mukaisia ajatusmaailmoja? Me tarvitsemme harjoitusta ja jumalallisen kunto-ohjelman saavuttaaksemme tilan, jossa selviämme kaikesta kohtaamastamme!

”Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.”

Halleluja! Älkäämme katsoko sen paremmin luonnonoikkuihin kuin ei omiin tunneheilahteluihimme, koska meitä koulutetaan ja kuntoutetaan johonkin niin merkittävään ja suurenmoiseen, että kaikki maallinen jää sen varjoon! Meidän halutaan kiinnittävän entistä enemmän huomiomme siihen, mihin koko elämämme ja varmuutemme perustuu:

”…joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.”

Jos sinulla ei vielä ole täyttä selvyyttä tästä sinetistä ja sen merkityksestä, lähesty Herraasi aivan uudella tavalla, niin Hän Itse selvittää sinulle kaiken tarvittavan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text