Social Icons

Pages

tiistai 27. kesäkuuta 2017

Hyvyys vetää meitä parannukseen



”Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?” (Room.2).

Sisimpäni on melkoisen ristiriitaisissa tunteissa viimeaikaisten tapahtumien ja surullisten viestien johdosta. Itsestäni riippumattomista tekijöistä johtuen olen elämäni aikana joutunut kohtaamaan henkisesti hyvin rikkinäisiä ja kovia kokeneita ihmisiä. Ovatko kaikki nämä Jumalalle erityisen rakkaat ihmiset jollakin erikoisella tavalla vapautettuja koko Jumalan Sanan todistuksen noudattamisesta, heitä ahdistavien tekijöiden johdosta? Voimmeko puhua heille rajallisesti ja asettaa heidät vain kaikenlaisten selvästi positiivisten, myönteisten näkemysten kanssa kasvokkain? Onko heidät ahdistuksen takia vapautettava kaikesta muutokseen ja asioiden korjaamiseen liittyvästä ajatusmaailmasta? Pitääkö heille vakuuttaa kaiken olevan hyvin ilman minkäänlaista mielenmuutosta?

Olen elämäni aikana tavannut useita johtavassakin asemassa olevia uskovaisia, opettajia ja julistajia, jotka ovat saaneet aivan erityisen maineen johonkin tiettyyn asiaan keskittymisen johdosta. Siten on erityisesti mieleeni painunut jokainen ”rakkauden apostoli”, joka ei ole puhunut koskaan oikeastaan mistään muusta kuin ”Rakkauden Jumalasta” ja käsittämättömästä armosta. Eikö tämä sitten ole aivan lainauksemmekin mukaista opetusta ja korostusta?

”Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta…”

Kuinka paljon meille tulee korostaa Jumalamme olemuksen tätä puolta osoittaaksemme panneemme merkille Jumalan rakkauden ja kaikenlaisen hyvyyden, kärsivällisyyden ja pitkämielisyyden?

”Mutta Jeesus sanoi hänelle: ’Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin. Käskyt sinä tiedät: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta', 'Älä toiselta anasta', 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi.'” (Mark.10)

Jumala on todella hyvä Jumala, ainoa todellisen Hyvyyden Lähde! Emme milloinkaan ole kykeneviä julkituomaan kokonaisuudessaan tätä Hänen Olemustaan, joka on kaiken parantumisen ja hyvinvoinnin todellinen pohja, perustus ja lähde! Mutta jos todella haluamme oppia tuntemaan Jumalamme kaikkine Ominaisuuksineen ja luonteenpiirteineen, emme missään tapauksessa saa tyytyä ongelmiemme johdosta vain ylistämään ja korostamaan tätä osaa Hänen olemuksessaan. Jos todella rakastamme Häntä ja Hänen Sanaansa, joka on Hänen ajatuksensa painetussa muodossa, haluamme tietää Hänestä kaiken, Hänen pienimmätkin tarkoituksensa ja motiivinsa! Hän on todella Ainoa Hyvä ja Rakkauden Lähde, mutta jo lainauksemme tuovat julki Hänen odotuksensa meidän itse kunkin, jokaisen kohdalla!

”Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?”

Mitä tahtoo Herramme meille kertoa hyvyytensä ja rakkautensa kautta, välityksellä? Niiden ei tule jäädä ilman todellista tarkoitustansa ja vaikutustansa sen johdosta, että luemme ja omaksumme Sanan vain rajallisesti, valikoiden omien mieltymystemme perusteella. Olemme valmiita toki, riemulla ja vaikuttavassa ilmapiirissä, korostamaan tiettyjä alueita oman mieltymyksemme mukaisesti, kuten olemme panneet merkille lainauksessamme:

”Mutta kun Paavali puhui vanhurskaudesta ja itsensähillitsemisestä ja tulevasta tuomiosta (Jumalamme on myöskin tuomion Jumala!), peljästyi Feeliks ja sanoi: ’Mene tällä haavaa pois, mutta kun minulle sopii, kutsutan sinut taas.” (Apt.24).

Vaikeuksissamme ja ahdistuksissammekin, syvissäkin sellaisissa, ei meillä ole varaa sulkea ulkopuolellemme koko Sanan pitämistä.

”Mutta Jeesus sanoi hänelle: ’Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin. Käskyt sinä tiedät...’”

Eikö Herramme kaikessa hyvyydessään ja rakkaudessaan sano meillekin kaikesta ahdistavasta ja masentavasta riippumatta aivan saman vielä tänä päivänä, niissä olosuhteissa missä olemme? Me totisesti tiedämme käskyt ja Herramme tahdon!

”Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: ’Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?’ Niin hän sanoi hänelle: ’Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä.

Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt.’” (Matt.19).

Yksi rakkaimmista veljistämme on sairastunut todella vakavasti ja makaa sairaalan osastolla. Sulkekaamme hänet esirukouksiimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text