Social Icons

Pages

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Todellinen vapaus!


”Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi.” (Joh.8).

Totuudellisuus ja todellisuus eivät aina ole ollenkaan sitä, mitä ihmiset ajattelevat! Sen osoittavat meille etenkin median välittämät uutiset politiikan alueelta. Mitä kaikkea ehdittiinkään Englannissa ennen vaaleja ajatella ja uskoa, mutta lopputulos on sitä mitä on! Tilanteet vaihtelevat maallisten tekijöiden tahdissa ja vaikutuksessa, niin että omassakin maassamme on epävarmuustekijöitä enemmän kuin riittävästi.

Ihminen ei loppujen lopuksi aivan tarkkaan tiedä mitä haluaa ja mitkä ovat hänen todelliset tavoitteensa. Jostakin syystä mieleeni tulee kotikaupunkini kirkon katolla kääntyilevä tuuliviiri. Eri kirkot ja uskonnolliset järjestöt sijoittuvat ikävä kyllä saman mielikuvan alle! Mutta näin ei ole missään suhteessa Jumalan ja Hänen Sanansa, suunnitelmansa suhteen!

”Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi.”

Millaisessa ja mihin perustuvassa vapaudessa elämme seurakuntana tässä ajassa? Herramme ajan juutalaisilla oli aivan oma käsityksensä niin hengellisestä kuin maallisestakin vapaudesta. Tämän he toivat selvääkin selvemmällä tavalla julki Itse Herramme edessä, käsittämättä ollenkaan mistä Tämä puhui ja mitä Hän tarkoitti! Heille Hän oli vain yksi uskonnollinen fanaatikko muiden joukossa.

Kuinka vaarallisella alueella liikummekaan niiden suhteen, jotka astuvat esiin, kansan eteen, omine uskomuksineen ja näkemyksineen! Kuinka moni jäljitteleekään edellään esiin tullutta totuutta, muodostuen kompastukseksi kansalle tulevien jumalallisten tapahtumien suhteen! Tarpeeksi monta jäljittelijää ja eksyttäjää, niin kansa ei enää tiedä mitä ajatella ja mihin uskoa! Uskoteltu vapaus ei olekaan vapautta, vaan entistä ahtaampi, koko elämää rajoittava ja kuolemaa tuova häkki tai kahle! Millaisia tilanteita joutuivatkaan Herran omat kohtaamaan!

”Mutta neuvostossa nousi eräs fariseus, nimeltä Gamaliel, lainopettaja… ’Israelin miehet, kavahtakaa, mitä aiotte tehdä näille miehille. Sillä ennen näitä päiviä nousi Teudas, sanoen jokin olevansa, ja häneen liittyi noin neljäsataa miestä; hänet tapettiin, ja kaikki, jotka olivat häneen suostuneet, hajotettiin, ja he joutuivat häviöön. Hänen jälkeensä nousi Juudas, galilealainen, verollepanon päivinä ja vietteli kansaa luopumaan puolellensa; hänkin hukkui, ja kaikki, jotka olivat suostuneet häneen, hajotettiin. Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan.” (Apt.5).

Kuinka monia Teudaksia ja Juudaksia mahtuukaan kirkkohistorialliseen virtaan! Kaikki ovat olleet täynnä vääränlaista itsevarmuutta ja omahyväisyyttä, joka on saanut heidät ajattelemaan vain itseään ja omia tarkoitusperiään, pyrkien liittämään ihmisiä ja kansanjoukkoja itseensä, ei jumalalliseen suunnitelmaan! Ihmiset ovat sitten hämmennyksissään sotkeneet keskenään kaksi eri asiaa ja heidät on havaittu sotiviksi itse Jumalaa vastaan!

”Etkö sitten olekaan se egyptiläinen, joka hiljakkoin villitsi ne neljätuhatta murhamiestä ja vei heidät erämaahan?” (Apt.21).

Millaisia epäilyksiä vastaan olemmekaan joutuneet puolustautumaan kaiken sekaannuksen keskellä! Aikanaan yksi pankkivirkailija yhdisti hengellisen toimintamme amerikkalaiseen terroristijärjestöön yhteiskristillisyyden varjolla! Palakoot siis tämänpäiväisen lainauksemme sanat lähtemättömästi sydäntemme lihatauluihin:

”Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi.” (Joh.8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text