Social Icons

Pages

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Olkaa varmat Jumalasta! 2


”Tervehdyksen lähettää teille teikäläinen Epafras, Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka rukouksissaan aina taistelee teidän puolestanne, että te pysyisitte täydellisinä ja täysin vahvoina kaikessa, mikä on Jumalan tahto.” (Kol.4).

Kuinkahan suuri osa jumalanpelostamme on sittenkin ihmisnäkemysten luomaa pelkoa, jolla on jumalisuuden ulkokuori, mutta jolla ei ole mitään tekemistä todellisten Jumalan ajatusten kanssa?

”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.” (Ef.6).

Taistelumme näillä alueilla on toivottomuuteen tuomittu, jos emme todella käsitä mistä käytännössä on kysymys. Kuvaavinta juuri tälle ajalle on valhetiedon ja väärien uutisten levittäminen. Kuinka väärän kuvan Elävästä Jumalasta onkaan maailma antanut maallistuneen kristillisyyden tuella! Siksi korviimme kaikuu, jos vain olemme kykeneviä kuulemaan, voimallinen hätähuuto korkeudesta turvallisten välittäjien kautta:

”…että te pysyisitte täydellisinä ja täysin vahvoina kaikessa, mikä on Jumalan tahto.”

Kaikenlaiset hakkerit ovat tunkeutuneet jumalalliselle alueelle vilpillisine tarkoitusperineen, saavuttaen aivan uskomatonta tulosta! Miksi? Koska uskovaisetkaan eivät tarvittavassa määrin tiedosta Jumalan todellista Olemusta ja hengellisen sodan perusperiaatetta!

”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.”

Ei riitä hengellinen, olemattomien lihasten pullistelu ja Jumalan Sanan miekalla suoritettu epämääräinen sohaisu sinne tänne, oman mielen mukaisesti! Ei ole ihme, että aivan selvä tappiomieliala on leviämässä kaikesta laajasta toiminnasta huolimatta. Joukot ovat aivan erikoisella tavalla linnoittautuneet yhteisöihinsä, kirkollisten ja ”hengellisten” rakennelmien suojaan, saaden suurimman osan jäseniä unohtamaan taistelun, joka vallitsee ympärillämme! Luotetaan linnoituksiin ja merkityksettömiin suojarakenteisiin kaikenlaisissa juhla-asuissa, haluten näyttää mahdollisimman edustavalta. Mutta kaiken tämän keskellä unohdetaan tärkein!:

”Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.”

Kuka rohkenisi väittää, ettemme juuri nyt elä ”pahassa päivässä”, jossa selviämme vain Jumalan koko sota-asussa! Jos ulkonaiset seikat paljastavat jotakin sisäisestä varustautumisesta, näyttää kaikki todella huolestuttavalta! Minä en missään vaiheessa halua tulla nimetyksi moraalisaarnaajaksi, mutta en voi olla hämmästelemättä nykyistä naisten muotia seurakunnissakin! Ei ole montakaan vuosikymmentä siitä, kun valistunut seurakuntalainen olisi todennut sisarelleen: ”Rakas sisar, oletko aamulla unohtanut pukeutua, kun tulet ihmisten ilmoille puolialastomana ilman hametta, lannevaatteessa, joka ei peitä mitään?"

”Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.”

Meidän Jumalamme on vanhurskas Jumala, joka haluaa meidän erottuvan maailmasta ja sen tavoista. Siksi Henki korostaa nimenomaan tässä ajassa ”vanhurskauden haarniskan” merkitystä aidossa Jumalan pelossa. Me olemme painaneet villaisella aivan liian monia asioita seurakunnan keskuudessa, turruttaen kerta toisensa jälkeen omaatuntoamme, päätyen tilanteeseen, joka vie kaiken voimamme!

”Rakkaani, jos sydämemme ei syytä meitä, niin meillä on uskallus Jumalaan, ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.” (1.Joh.3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text