Social Icons

Pages

lauantai 17. joulukuuta 2016

Totuutta salatuimpaan saakka!”Kuulkaa tämä, Jaakobin heimo, te, joita kutsutaan Israelin nimellä ja jotka olette lähteneet Juudan lähteestä, jotka vannotte Herran nimeen ja tunnustatte Israelin Jumalan, mutta ette totuudessa ettekä vanhurskaudessa - sillä heitä kutsutaan pyhän kaupungin mukaan ja he pitävät tukenansa Israelin Jumalaa, jonka nimi on Herra Sebaot…” (Jes.48).

Kuka kertoo meille mikä riittää hengellisellä alueella, milloin voimme olla tyytyväisiä hengellisiin saavutuksiimme? Lainauksemme vie meidät todella vakavalle alueelle, etenkin kun luemme koko luvun. Kuinka kirkasta valoa asialle tuovatkaan Herramme omat sanat:

”Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.' Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.” (Matt.7).

Lainaamme jatkuvasti samoja sanankohtia, mutta se on meille turvaksi, niin kuin Paavalikin toteaa. Hengellisessä elämässä kaikki ei ole ollenkaan sitä, miltä päällisin puolin näyttää!

”- sillä heitä kutsutaan pyhän kaupungin mukaan ja he pitävät tukenansa Israelin Jumalaa, jonka nimi on Herra Sebaot…”

Ihminen hyvin usein näkee ja kuulee mitä haluaa, ja voi pysähtyä tähän ilmaisuun katsoen sen riittäväksi kiitokseksi Korkeimman taholta, mutta kuinka erilaisen kuvan saakaan lukemalla koko luvun! Meiltä odotetaan jotakin paljon, paljon enempää, kuten ilmenee selvästi Herramme omista sanoista:

”Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.” (Joh.4)

Kaiken näennäisen jumalanpalveluksen keskellä tarvitsemme aivan uuden tietoisuuden rukouksesta ja Jumalan kunnioittamisesta. Kiitos Herralle, siihen Hän on koko ajan vienyt meitä isällisen kurituksen ja kasvatuksen puitteissa!

”Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta; sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa. Sentähden onkin teidän joukossanne paljon heikkoja ja sairaita, ja moni on nukkunut pois. Mutta jos me tutkisimme itseämme, ei meitä tuomittaisi; mutta kun meitä tuomitaan, niin se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi.” (1.Kor.11).

Tämä ei koske vain ehtoollishetkeä, vaan yleensä asennettamme hengellisiin asioihin, josta usein on kiinni läheisemme hyvinvointi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text