Social Icons

Pages

torstai 8. joulukuuta 2016

Kuolettakaa ruumiin teot!



”Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa. Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden. Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu. Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme. Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.” (Room.8).

Millainen ihmiselle käsittämätön kaksijakoisuus! Ihminen helposti ja kovin mielellään ohittaa kaiken vaikeasti ymmärrettävän ja pyrkii ajattelemaan kaikkea sellaista, minkä selvästi omalla järjellään ymmärtää. Hän mukauttaa vaikeasti käsitettävän mieleisekseen, kuten eilen kerroimme ”raamatullisesta” elokuvasta, jossa sanoma oli nykyaikaistettu ihmisen järjen mukaiseksi. Siten voimme nähdä jossakin toisessa ”raamatullisessa” elokuvassa kohtauksen Sodoman porteilta, missä Lootia noutamaan lähetetyt enkelit paljastuvat taisteleviksi ninjasotureiksi, jotka miekoillaan raivaavat tien Lootin perheelle!

Miksi ottaa esiin tällaisia asioita ja asianhaaroja?

”Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme. Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.”

Tämä sanankohta alkoi aamulla toistua mielessäni. Mitä tarkoittaa ruumiin tekojen Hengellä kuolettaminen? Sitä eivät ainakaan palvele mukautetut hengelliset näkemykset, jotka eivät tule esiin vain ”kristillisissä elokuvissa”, vaan kaikkialla ”hengellisessä elämässä”! Tämä kaikki voitaisiin kai tuoda esiin yhdellä lainauksella Apostolien teot 5:

”Mutta yöllä avasi Herran enkeli vankilan ovet ja vei heidät ulos ja sanoi: ’Menkää ja astukaa esiin ja puhukaa pyhäkössä kansalle kaikki tämän elämän sanat.’ Sen kuultuansa he menivät päivän koittaessa pyhäkköön ja opettivat.”

Me olemme saapuneet ihmiskunnan yöhön, jossa emme tarvitse mitään muuta niin paljon kuin Herran enkelin tulemista avaamaan meidän mielemme vankilat ovet, niin että voimme julistaa vielä kerran Tämän Elämän Sanat alkuperäisinä ja muuttumattomina! Me emme todellakaan ole velassa sen paremmin omalle kuin jonkun toisenkaan lihalle, vaan meidät on taivaallisella kutsumuksella kutsuttu elämään Herran Jeesuksen Kristuksen Elämää, joka kuolettaa lihallisen olemuksemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text