Social Icons

Pages

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Täysi miehuus Kristuksessa!


Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä. Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.” (1.Joh.2).

Me emme voi pysyä lapsina ja maitoa imeväisinä koko elämämme aikaa, vaan jokainen päivä tarkoittaa kasvamista Kristuksen kaltaisuuteen. Me emme voi olla kuin tuttipulloa imeviä avuttomia taaperoita (esikuvanamme Joulunlapsi), vaan Jumalan armosta olemme aikuisia ja valveutuneita, joita eivät kaikki opintuulet heittele sinne tänne. Meillä on ollut ja on kai vieläkin kaikenlaisia kasvattajia hengellisellä alueella, mutta kaiken hengellisen olemuksemme kasvu ei ole kiinni näistä, eikä ole koskaan ollutkaan, vaan heidän kauttaan vaikuttavan Pyhän Hengen työstä meissä! Totisesti, meissä on tapahtunut todella paljon, mutta merkittävää on vain se, mitä kohtaamamme Pyhän Hengen välikappaleet ovat välittäneet meille! Siksi Johannes rohkenee Hengen vaikutuksesta vakuuttaa meille:

”Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.”

Omaksuttuamme kaiken kuulemamme ja lukemamme olemme tulleet olennaiseksi osaksi omaksumaamme, emmekä tarvitse minkäänlaisia ”hengellisiä ihmiskunnian osastoja” sisimpäämme, ollen vaihtelevasti Paavalin tai Keefaan tai Apolloksen kannattajia. Siten ei totisesti pysytä Hänessä, joka on kaiken Alkuunpanija ja Täydellistäjä!

”…tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa,

täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä… (Ef.4).

Tämän ”miehuuden” tarve suorastaan huutaa keskellämme saadakseen todella tapahtua meissä juuri nyt, kun Herran tulemus on niin lähellä. Me olemme kiitollisia jokaisesta Hengen johdatuksessa olevasta julistajasta, mutta todellinen opettajamme on Pyhä Henki!

”Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet. Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut…” (1.Kor.15).

”Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut…”

Kuinka voitaisiin Herralta saatu sijoittaa johonkin ihmisen nimeä kantavaan koriin tai astiaan? Ettemme vain olisi neitsyiden kaltaisia, jotka aivan liian myöhään huomaavat vieressään olevan jonkinlaisen korin öljyastian sijasta!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text