Social Icons

Pages

torstai 15. joulukuuta 2016

"Ei ole teidän asianne tietää aikoja…”



”Sinä olet ne kuullut, katso nyt kaikkea: ettekö sitä tunnusta? Tästä lähtien minä kuulutan sinulle uusia, salatuita, joita et ole tietänyt. Ne ovat luodut nyt, eikä aikoja sitten, ennen tätä päivää et ole niistä kuullut, ettet saattaisi sanoa: ’Katso, jo minä ne tiesin!’ Et ole sinä niistä kuullut etkä tietänyt, ei ole sinun korvasi niille aikaisemmin auennut…” (Jes.48).

Tämä ikivanha sanankohta Vanhan Liiton puolelta selvästikin tuo julki yhden tämän hetken suurimmista hengellisistä ongelmista. Lähes päivittäin saamme kuulla tai lukea uusimmista ”profetioista ja sanomista”, jotka tarjoavat uutta ja ”varmaa tietoa” tulevista ja ehkä jo koetuistakin tapahtumista. Miksi kuitenkin jokin sisimmässäni päivä päivältä soittaa varotuksen pasuunaa edellisen lainauksen sävelellä:

”Katso, jo minä ne tiesin!”

Mikä on Sanan selvä vastaus meille tänä päivänä?

”Et ole sinä niistä kuullut etkä tietänyt, ei ole sinun korvasi niille aikaisemmin auennut…”

Ei olisi varmaankaan pahitteeksi lukea koko Jesajan 48. Luku!

”Kuulkaa tämä, Jaakobin heimo, te, joita kutsutaan Israelin nimellä ja jotka olette lähteneet Juudan lähteestä, jotka vannotte Herran nimeen ja tunnustatte Israelin Jumalan, mutta ette totuudessa ettekä vanhurskaudessa - sillä heitä kutsutaan pyhän kaupungin mukaan ja he pitävät tukenansa Israelin Jumalaa, jonka nimi on Herra Sebaot…” (Jes.48).

Pelkkä Jumalan olemassaolon tunnustaminen sanoin ja ajatuksin ei vielä riitä uskon saavuttamiseen, vaan tarvitaan aito halu elää kaiken lukemansa ja kuulemansa mukaisesti! Lapset edustavat perhettään ja vanhempiaan, haluten pitää kunniassa perhepiirinsä – mitä tämä merkitseekään Jumalan lapsille ja Kristuksen Ruumiille!

Pelkkä tietäminen ei siis vielä riitä aidon Elämän saavuttamiseen, vaan todellinen halu Sanan käytännössä toteuttamiseen! Ja millaisen vastuun se tuokaan tullessaan! Siinä ei ole jälkeäkään asenteesta:

”Katso, jo minä ne tiesin!”

Todellinen usko lepää Herramme selvääkin selvemmissä sanoissa:

"Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” (Apt.1).

Meidän asiamme ei todellakaan ole korostaa itseämme ”tiedoillamme”, vaan antaa tilaa Pyhän Hengen aidolle toiminnalle, joka ei salli ihmisen omia selityksiä! Siten Herra Jeesus voi vielä tulla kirkastetuksi meidänkin kauttamme.

”Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta. Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia…” (2.Piet.1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text