Social Icons

Pages

lauantai 3. joulukuuta 2016

Olemmeko Herralle vai ihmisille soveliaita? Osa 3



”Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen. Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt.” (Matt.10).

Mikä on ehkä pelottavinta seurakunnan yleismaailmallisessa tilanteessa? Mieleeni tulee kohta Hesekielin kirjasta:

”Ihmislapsi, puhu kansasi lapsille ja sano heille: Jos minä annan miekan tulla maan kimppuun ja maan kansa on ottanut yhden miehen joukostansa ja asettanut hänet vartijakseen ja jos hän näkee miekan tulevan maan kimppuun ja puhaltaa pasunaan ja varoittaa kansaa, ja joku kuulee pasunan äänen, mutta ei ota varoituksesta vaaria, ja miekka tulee ja ottaa hänet pois, niin hänen verensä tulee hänen oman päänsä päälle: hän kuuli pasunan äänen, mutta ei ottanut varoituksesta vaaria; hänen verensä tulee hänen päällensä. Jos olisi ottanut varoituksesta vaarin, olisi hän pelastanut sielunsa. Jos taas vartija näkee miekan tulevan, mutta ei puhalla pasunaan eikä kansa saa varoitusta, ja miekka tulee ja ottaa pois jonkun sielun heistä, on hän otettu pois synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin vartijan kädestä.

Ja sinä, ihmislapsi! Minä olen asettanut sinut Israelin heimolle vartijaksi. Kun kuulet sanan minun suustani, on sinun varoitettava heitä minun puolestani.” (Hes.33).

Missä ovat vartijat Siionin muurilla? Kuka on puhaltanut tai puhaltaa pasuunaan? Kenet on asetettu varoittamaan niin kansaa kuin yksilöitäkin? Mitä on se, mitä joudumme todistamaan päivästä toiseen ja vuodesta toiseen? Varoituksen sijasta saamme kuulla vain sovittelevia, rauhaa rakentavia ja soveliaisuutta etsiviä puheita ja sanomia! Onko soveliaisuuden määritteleminen siirretty pois alkuperäiseltä esittäjältään, niin että ahdas portti on väkisin levitetty suoranaiseksi sielujen riemukaareksi ja kaita tie leveäksi hengelliseksi moottoritieksi? Soveliaisuus on määritelty uudelleen tien ja portin aukaisemiseksi jokaiselle luodulle, katsomatta hänen uskonnollisuuteensa ja näkemyksiinsä – onhan paavikin huudahtanut Kaukoidän uskonnon edustajille: ”Me olemme kaikki veljiä!”

Eikö meitä todellakaan kauhistuta tämä ”soveliaisuus”, joka on täysin unohtanut Jumalan Valtakunnan läheisyyden, parannuksen tekemisen ja huonojen puiden juurelle asetetut kirveet? Onko itse asiassa kuulemamme perusteella enää huonoja puita ollenkaan, saati sitten tulta, joka on polttava kaiken väärän?

”Ja sinä, ihmislapsi! Minä olen asettanut sinut Israelin heimolle vartijaksi. Kun kuulet sanan minun suustani, on sinun varoitettava heitä minun puolestani.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text