Social Icons

Pages

maanantai 12. joulukuuta 2016

En ole sitä ihmisiltä saanut! Osa 2



”Tiedä siis sydämessäsi, että Herra, sinun Jumalasi, kasvattaa sinua, niinkuin isä kasvattaa poikaansa. Ja noudata Herran, sinun Jumalasi, käskyjä, vaella hänen teitänsä ja pelkää häntä. Sillä Herra, sinun Jumalasi, vie sinut hyvään maahan…” (5.Moos.8).

On suoranaisesti käsittämätöntä kuinka laajasti ns. kristillinen maailma nimeää kaiken hengellisen tiettyjen opettajien ja julistajien mukaan, ikään kuin he olisivat jossakin aivan erityisessä asemassa – ovathan he vain välikappaleita, puhetorvia! Eikö kaiken ydin ole sittenkin sanoissa:

”Tiedä siis sydämessäsi, että Herra, sinun Jumalasi, kasvattaa sinua, niinkuin isä kasvattaa poikaansa.”

 Eikö juuri Hän ole Se, joka kaiken hengellisen on pannut alulle ja puhunut Sanansa, jonka tarkoitus on yhdistää meidät Hänen kanssaan? Tämä yhteys on ensisijainen; toisella sijalla on ns. seurakuntayhteys.

Olen aikanaan kirjoittanut sydämeni tuskassa tästä aiheesta, ottaen lainauksia Frank Mangsin kirjasta. Kirjoituksen löydät blogimme hakuruutuun kirjoittamalla: ”Uudenvuoden aatto 2012”. Meidän jokaisen tulisi lukea se ainakin kerran vuodessa!

Kuinka harva todella käsittääkään, että Jumalan puhe muodossa tai toisessa vie meidät aitoon yhteyteen Itse Jumalan kanssa, jokaisen inhimillisen välikäden ollessa vain jumalallisen Valon välittäjä, ei missään suhteessa lähde! Tässä Valossa on todellakin suoranaista jumalanpilkkaa ja Hänen Sanomansa häpäisemistä nimetä kaikki hengellinen toiminta jonkun ihmisen mukaan, olkoon hän sitten missä asemassa tahansa.

”…hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.' Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.” (Apt.4).

Toinenkin sanankohta tulee väistämättä mieleen tässä yhteydessä:

”Minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukossa yhtäkään suurempaa kuin Johannes; mutta vähäisin Jumalan valtakunnassa on suurempi kuin hän.” (Luuk.7).

”Kuinka sinun lakisi onkaan minulle rakas! Kaiken päivää minä sitä tutkistelen. Sinun käskysi tekevät minut vihollisiani viisaammaksi, sillä ne ovat minun omani iankaikkisesti. Minä olen kaikkia opettajiani taitavampi, sillä minä tutkistelen sinun todistuksiasi. Minä olen ymmärtäväisempi kuin vanhat, sillä minä otan vaarin sinun asetuksistasi. Minä pidätän jalkani kaikilta pahoilta teiltä, noudattaakseni sinun sanaasi. Minä en poikkea sinun oikeuksistasi, sillä sinä neuvot minua. Kuinka makeat ovat minulle sinun lupauksesi! Ne ovat hunajaa makeammat minun suussani. Sinun asetuksistasi minä saan ymmärrystä; sentähden minä vihaan kaikkia valheen teitä. Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni. Minä olen vannonut ja tahdon sen täyttää: noudattaa sinun vanhurskautesi oikeuksia. Minä olen kovin vaivattu; Herra, virvoita minua sanasi jälkeen. Kelvatkoon sinulle, Herra, minun suuni vapaaehtoiset uhrit, ja opeta minulle oikeutesi. Minun henkeni häälyy alati kämmenelläni, mutta sinun lakiasi minä en unhota.” (Ps.119).

Tämä sanankohta ei tarvitse mitään selityksiä, sillä se selittää itse itsensä. Me olemme tässä hetkessä hyvin vaivattuja ja tuntuu kuin henkemme häilyisi kämmenellämme, mutta me panemme kaiken toivomme Herraamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text