Social Icons

Pages

perjantai 23. joulukuuta 2016

Siunattua ”tätä aikaa”!Nyt pitäisi kirjoittaa joulusta, kun kerran jo huomenna on jouluaatto. Joidenkin mielestä asianomaisen tulisi kuuluttaa kaikille, että joulu on täynnä pakanallisia tapoja ja uskomuksia, ja että sitä vietetään aivan vääränä ajankohtana. Nyt saatamme kedolle eksyneet paimenet niin kylmään ilmanalaan, että heidän hampaansa kalisevat! Taitavat tietää tuon kaikki aidot paimenet, eivätkä vie laumaansa kedolle talvella!

Kirjoittajalta odotetaan ehkä vielä kannanottoa, jonka mukaan joulua on aivan turha viettää, koska sen Päähenkilö ei enää olekaan Joulunlapsi, vaan aikuinen ainakin vuodesta 30 lähtien, joidenkin mielestä vuodesta 12 lähtien! Kirjoittajalla ei ole pienintäkään halua pilata kenenkään jouluiloa, koska joulun vietossa on niin monia hyviäkin asioita, tuoden iloa talven pimeyteen! Voimme iloita Lapsen syntymästä, mutta on mitä tärkeintä ajatella myöhempiä vuosipäiviä hengellisen elämämme jatkuvuuden kannalta!

Historialliset tapahtumat ovat aivan paikallaan, mutta meitä ei hyödytä mitään jokin vuosituhansien takainen tapahtuma, jos siitä ei ole tullut henkilökohtaista oivallusta ja valaistusta! Jos mikään tässä maailmassa on ”in” ja ajankohtainen, niin se on tosiasia, että Hän kuoli minun ja sinun tähteni, vaikka onkin MINÄ OLEN! Siten meidänkin elämällämme on tarkoitus ja ”mekin olemme”!

En halua siis moittia kenenkään joulunviettotapoja, etenkään ulkomailla, koska siellä on paljon suomenkielisiä lukijoitani. Yksi asia minua kuitenkin aivan erikoisella tavalla yhä uudelleen hämmästyttää Saksassa. Siellä erityisellä korotuksella juhlitaan ja kruunataan ”Kristuslapsi”, joka esiintyy suurella loistokkuudella saaden nuoret ja vanhat suuresti innostumaan. Miksi mainita tällainen todella hyvältä kuulostava asia ihmetellen? Tuo ”Kristuslapsi” on aina kaunis tyttö!

Oli miten on, joulussa on omat hyvät ja mukavat, joskin ehkä jonkun mielestä pakanalliset piirteensä. Onneksi siihen ei ehdi liiallisesti kiinnittää sydäntänsä lyhytaikaisuutensa johdosta!

Siispä toivotan Teille jokaiselle todella siunattua ja rauhallista ”tätä aikaa”, muistuttaen sittenkin aivan erikoisesti, että HÄN on nykyään aikuinen, Joka odottaa meidän suhtautuvan Häneen sen mukaisesti!

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa; se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.” (Jes.9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text