Social Icons

Pages

torstai 18. joulukuuta 2014

Sana on oma selittäjänsä






”Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme. Ja meidän Herramme Jeesus Kristus itse ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja armossa antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon, lohduttakoon teidän sydämiänne ja vahvistakoon teitä kaikessa hyvässä työssä ja puheessa.” (2.Tess.2)


Uskon voivani hyvällä omallatunnolla esittää tämän lainauksen, sillä olemmehan kautta aikojen korostaneet Jumalan Sanan merkitystä kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Ainoastaan Raamattu voi olla auktoriteettimme ja absoluuttimme. Kaikkiin raamatullisiin kysymyksiin löytyy vastaus Raamatusta, ei selitysteoksista tai joidenkin oppineiden aivoista. Sana on oma selittäjänsä, eli saadaksemme vastauksen johonkin kysymykseen, on meidän huomioitava kaikki kohdat, jotka liittyvät siihen. Siten en voi nähdä minkäänlaisia ristiriitoja itse Sanassa, vaan kaikki paikkansa pitämätön on ihmisten mielissä, koska he eivät tiedä tai eivät haluakaan tiedostaa mitä myöskin on kirjoitettu!

Raamattua ei ole annettu meille sitä varten, että kukin tulkitsisi sitä oman mielen ja ymmärryksen mukaisesti. Se on tulkittavissa ainoastaan sen kirjoittamiseen osallistuneen Pyhän Hengen avulla. Pyhällä Hengellä ei ole mitään omaa ohjelmaa ja suunnitelmaa, vaan Hän ainoastaan toimii Kaikkivaltiaan Jumalan puhetorvena ja Hänen ajatustensa ilmaisijana. Jumalan ajatukset tuovat esiin Hänen tahtonsa, joka on ainoastaan hyvä ihmistä kohtaan.

”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.” (Joh.16).

Miten olisi jos lukisit erikoisella keskittymisellä meidän Herramme jäähyväispuheen ja ennen kaikkea sen, mitä Hän puhuu Pyhästä Hengestä. Jos sinulla on tietokoneessasi Raamattuohjelma, hae kaikki kohdat joissa puhutaan Pyhästä Hengestä. Voisikohan olla mahdollista, että suurella osalla kristikuntaa on melko paljon näkemyksiä, jotka eivät sittenkään perustu Raamattuun?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text