Social Icons

Pages

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Olemme ainutlaatuisia!


”Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät. Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä. Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan. Jos tiedätte, että hän on vanhurskas, niin te ymmärrätte, että myös jokainen, joka vanhurskauden tekee, on hänestä syntynyt.” (1.Joh.2).

Tulemmeko ollenkaan ajatelleeksi, kuinka ainutlaatuisia me jokainen itsessämme olemme? Itsessämme? Outo ajatus monelle hallitsemismieliselle julistajalle ja uskovalle! Todella harva pysähtyy ajattelemaan, mitä Jaakob tarkoittaa sanoessaan:

”Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion. Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.” (Jaak.3).

”Hillitsemään myös koko ruumiinsa!” Tämä ei todellakaan tarkoita vallan ottamista seurakunnan piirissä, ajatellen olevansa hallitseva voima koko Kristuksen Ruumiissa! Monen opetuksesta voimme selvästi päätellä tietynlaisen, oikeastaan aivan määrätynlaisen vallan käytön tarpeen. Kuinka usein olemmekaan istuneet sanankuulossa, kuullen jotakin aivan odottamatonta aivan saarnan tai opetuksen alussa! Meitä kehotetaan olemaan todella tarkkaavaisia, sillä nyt olisimme kuuleva jotakin aivan erikoisen merkittävää ja tärkeää! Tämä ei oikein mahdu käsityskykyni piiriin, sillä eikö jokainen meistä ilman mitään ennakkoilmoitusta tai varoitusta heti huomaa kaiken erikoislaatuisen?

Olen kuullut aivan käsittämättömiä kertomuksia tältä alueelta, saarnaajan lähettäessä etukäteen tiedon tulostansa paikkakunnalle joko kirjeitse tai tekstiviestillä. ”Tule kokoukseen silloin ja silloin, niin olet kuuleva jotakin todella järisyttävää!”

Olemme suoranaisen opetusmaailman tulvan alla, jota oikeastaan voi jo pitää jonkinlaisena hengellisenä tsunamina! Opettajiksi ovat ryhtyneet entistä suuremmassa määrin aivan tavalliset riviuskovaisetkin, tarjoten ja tyrkyttäen mitä erilaisimpia näkemyksiä hengellisenä ilmestyksenä, joka on saanut heidät uskomaan olevansa profeettojen jälkeläisiä ja kyvyllisiä levittämään tätä ”valoaan” suoranaisena pakkona jokaiselle kuulijalleen!

”Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät.”

Johannes varoittaa meitä vääristä opettajista ja antikristuksista jo etukäteen, pari tuhatta vuotta sitten. Me elämme nyt ajassa, jossa meille tarjotaan kauhistuttavan petollisessa määrin huolenpitoa ja valvontaa, joka ei kuitenkaan ollenkaan palvele meidän parastamme, vaan meistä hyötymään pyrkiviä ihmisiä ja tahoja. Petos on aivan uskomattomassa määrin kaikkialla, ei ainoastaan oven takana, vaan se on pyrkimässä tiloihimme ennen kaikkea puhelimen ja netin välityksellä!

”Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.”

Ennen kaikkea tämän sanankohdan tulee korostaa meille ainutlaatuisuuttamme yksilönä, joka loppujen lopuksi itse vastaa elämästään ja valinnoistaan!

Kun me olemme vastaanottaneet Sanan Totuuden sisimpäämme, koko olemukseemme, ei enää kukaan opettaja tai jumalanpalvelijakaan ole oikeutettu pyrkimään hallitsemaan meitä, sillä kuultuamme jumalallisen totuuden, olemme tulleet siitä osalliseksi sellaisella tavalla… todella vaikea pukea sanoiksi! Jos kerran olemme tulleet osaksi Itse Herraamme ja Pyhän Hengen opettamiksi, niin mitä merkitsee enää jokin ihminen kaiken tämän rinnalla! Me olemme osa Seurakuntaa, Kristuksen Ruumista, mutta ei ihmisen kautta, vaan Herramme kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text