Social Icons

Pages

perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pitkäperjantain perintö!


”’Me olemme havainneet, että tämä mies on ruttotauti ja metelinnostaja kaikkien koko maailman juutalaisten keskuudessa ja nasaretilaisten lahkon päämies, ja hän on koettanut pyhäkönkin saastuttaa. Sentähden me otimme hänet kiinni. Voit itse häntä tutkimalla saada tietää kaiken, mistä me häntä syytämme.’ Ja myös juutalaiset yhtyivät syyttämään häntä ja väittivät asian niin olevan.” (Apt.24).

Vietämme tänään maailmanhistorian suurimman oikeusmurhan muistopäivää! Noin kaksituhatta vuotta sitten ruoskittiin ja lyötiin syville haavoille viattomin ja puhtain Ihminen ja lopulta naulittiin ristille! Hän ei ollut ansainnut mitään kokemastaan, mutta kateuden ja väärien syytösten johdosta Hänet asetettiin oikeusistuimen eteen ihmisten käsittämättä todella, mitä tekivät! Ei riittänyt se, että Hänestä käytiin oikeutta oman kansan tuomioistuimessa, vaan ihmisten tahdon toteuttamiseksi Hänet tuli saattaa koko kansan vihaaman roomalaisen vallan rangaistuksen alaiseksi!

Jumala oli kätkeytyneenä niin yksinkertaiseen Hahmoon, ettei Häntä tunnistanut kuin vain pieni joukko. Hän jäi salaisuudeksi koko uskonnolliselle maailmalle, harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Tämä ei ollut vain sen hetkinen, ohi menevä tapahtuma, vaan aivan uuden ja todellisen Maailman alku, joka on siitä lähtien toistunut aikakaudesta ja hetkestä toiseen!

”Me olemme havainneet, että tämä mies on ruttotauti ja metelinnostaja kaikkien koko maailman juutalaisten keskuudessa ja nasaretilaisten lahkon päämies, ja hän on koettanut pyhäkönkin saastuttaa.”

Kansa rakasti Herramme puheiden kuulemista, mutta uskonnollinen maailma koki syvää vihaa kaikkea kuulemaansa kohtaan, koska se oli omien perinnäissääntöjensä hallinnassa. Kaiken yllä oli kylläkin aivan oikeanlaiset nimittäjät, otsikot. Uskottiin tehtävän kaikki lain säätämällä tavalla, Mooseksen hengessä. Kaikki ymmärrettiin tarkoituksella väärin! Unohdettiin tarkoituksella kautta aikojen totena pidetty Mooseksen kautta tullut profetia:

”Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua. Ja joka ei kuule minun sanojani, joita hän minun nimessäni puhuu, hänet minä itse vaadin tilille.” (5.Moos.18).

Kuinka harvat todella tuohon aikaan käsittivät Jumalan etsikonajan saapuneen heidän keskellensä, kaikesta näkemästänsä ja kuulemastansa huolimatta! Itse Kaikkivaltias Jumala saapui heidän keskuuteensa tavalla joka jokaisen oppineen olisi tullut sanantutkistelun perusteella käsittää ja tunnistaa! Koko uskonnollinen maailma oli kuitenkin tuolloin ja on nytkin niin perinteisten ajatustensa vallassa, ettei tunnista Lihaksi Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa tullutta Jumalaa! Hänen kätkeytymisensä yksinkertaisuuteen oli paljastettu jo Vanhan Liiton Kirjoituksissa, mutta vuosituhansien aikana muotoutunut perinteisyys ihmisoppeineen oli verhona papistonkin mielissä, ylipapinkin! Kuinka pelottava ajatus sisältyykään ylipapin tuonaikaiseen ennustukseen! Profetoida voi kaikkein väärinkin ihminen!:

”’Te ette tiedä mitään ettekä ajattele, että teille on parempi, että yksi ihminen kuolee kansan edestä, kuin että koko kansa hukkuu.’ Mutta sitä hän ei sanonut itsestään, vaan koska hän oli sinä vuonna ylimmäinen pappi, hän ennusti, että Jeesus oli kuoleva kansan edestä, eikä ainoastaan tämän kansan edestä, vaan myös kootakseen yhdeksi hajalla olevat Jumalan lapset. Siitä päivästä lähtien oli heillä siis tehtynä päätös tappaa hänet.” (Joh.11).

Kuinka tietoinen olikaan tämä kaikkien aikojen kauhistuttavin oikeusmurha! Kuten otsikkolainauksestamme selvästi ilmenee, on kysymys kautta aikakausien toistuvasta käytännöstä:

”Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen, ja palvelijalle, että hänelle käy niinkuin hänen isännälleen. Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään!” (Matt.10).

”Ja ylipapit ja kirjanoppineet kuulivat sen ja miettivät, kuinka saisivat hänet surmatuksi; sillä he pelkäsivät häntä, koska kaikki kansa oli hämmästyksissään hänen opetuksestansa.” (Mark.11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text