Social Icons

Pages

lauantai 3. maaliskuuta 2018

Maailman muoto katoaa!


”Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon (…sillä tämän maailman muoto on katoamassa. (1.Kor.7:31)  ja hajottaa sen asukkaat. (Jes.24).

Mikään ei oikeastaan ole niin kuin ennen, emmekä saa väärin ymmärtää Saarnaajan ajatuksia. Hän toteaa kaikkea olleen aina, mutta kaiken mittasuhteet ja määrät ovat muuttuneet siinä määrin, että kohtaamme päivästä toiseen monenlaisia ääri-ilmiöitä, koska maailman sato, eli kehitys on saavuttamassa kypsyytensä. ”Amorilaisten” syntivelka alkaa olla täysi, huipussaan (1.Moos.15:16)!

Tiedämme Sanan todistuksesta, ettei vedenpaisumusta ole enää tuleva, mutta merien lämpiäminen ja napojen jääpeitteen sulaminen tulevat aiheuttamaan valtavaa hajaannusta ja muuttoliikettä ranta-asutuksissa ympäri maailman vedenpinnan nousemisen johdosta! Kaikki tämä saa säät hullaantumaan ja muuttamaan muotoaan siinä määrin, että tulemme vielä hämmästelemään! Kaiken takana ei ole luonnollinen, ihmisestä riippumaton muutos, vaan kaikki todistaa ihmisen välinpitämättömyydestä ja ahneudesta, rahan rakastamisesta! Maa on todellakin saastunut asukkaidensa alla peruuttamattomasti. Ihminen asetettiin aikanaan Eedenin puutarhaan kehotuksella (käskyllä) suojella ja varjella kaikkea hänelle uskottua, lainaomaisuuttansa. Mutta mitä hän on tehnyt? Ihmisen silmissä on ajan alusta lähtien ollut nähtävissä dollarin merkki $!

Mitä kaikki näkemämme ja kokemamme merkitsee meille uskovaisina ihmisinä, siinä todella merkittävä kysymys! Enemmän kuin koskaan aikaisemmin tarvitsemme kaikesta kunnialla selviytyäksemme malttia, kärsivällisyyttä ja raittiutta aivan Herramme varoituksen mukaisesti!

”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa. Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta niinkuin paula; sillä se on saavuttava kaikki, jotka koko maan päällä asuvat. Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä.” (Luuk.21).

Jos emme vielä ole aivan oikealla tavalla oppineet rukoilemaan ja valvomaan, on viimeinen hetki pyytää Herraltamme Jeesukselta Kristukselta aivan uutta oppituntia.

”Ja hän tuli opetuslasten tykö ja tapasi heidät nukkumasta ja sanoi Pietarille: ’Niin ette siis jaksaneet yhtä hetkeä valvoa minun kanssani! Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko.’ …Ja tullessaan hän taas tapasi heidät nukkumasta, sillä heidän silmänsä olivat käyneet raukeiksi… Sitten hän tuli opetuslasten tykö ja sanoi heille: ’Te nukutte vielä ja lepäätte!’” (Matt.26).

Olemme nyt aivan konkreettisesti vastaavanlaisessa tilanteessa, jossa ainoa keino selviytyä on valvoa Herran kanssa! Ei ole enää aikaa nukkumiseen ja lepäämiseen! Nyt joudumme kohtaamaan Sanan täyttymyksen omalla kohdallamme ajassa, jossa Ristin varjo aivan erityisellä tavalla lankeaa ihmiskunnan ylle, ja nyt me olemme ne, jotka joutuvat huokaamaan ja ”hikoilemaan veripisaroita”! Meiltä odotetaan todella paljoa, mutta voimamme on oleva sen mukainen:

”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. Sentähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä…” (2.Piet.3).

Nyt on todella jaksettava valvoa Herran kanssa!

”Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme. Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä.” (Room.13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text