Social Icons

Pages

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Koska tunnette tämän ajan!


”Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme. Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin.” (Room.13).

Olisi varmaankin syytä lukea koko luku!

Siirryimme viime yönä kesäaikaan, ja olen siten jo eilisestä lähtien käännellyt kelloja ja eri laitteita uuteen aikaan. Kysymys on toisaalta aivan epäloogisesta asiasta, koskapa aika ei muutu miksikään, vain ihminen on päättänyt toimia näin taloudellisten seikkojen johdosta, ajattelematta itselleen aiheutuvia haittapuolia! On kysymys vain yhdestä tunnista, mutta se vaikuttaa monen ihmisen uneen ja toimintaan. Itsekin olen tänä aamuna tavallista väsyneempi ajatusten yltäessä uniin asti – ajatus eri aikaan heräämisestä teki unesta levottoman aivan tahtomattani.

Ajatukseni menevät nyt herättyäni automaattisesti sanankohtaan:

”Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain…” (Dan.7).

Kaikkea kohtaamaamme ja kuulemaamme on aina ollut muodossa tai toisessa, eikä mikään sinänsä muutu omassa olemuksessansa, mitä Saarnaaja omana aikanaan joutui pohtimaan. Jumala on muuttumaton koko Olemuksessansa ja Olemisessansa, ja Hän loi ihmistä varten mitä ihanimman maailman. Mutta tämä ei ole koskaan miellyttänyt ilmavaltojen hallitsijaa, joka kaikin tavoin on pyrkinyt ottamaan valtaansa Jumalan luoman ihmisen, voidaksensa vaikuttaa tämän välityksellä kaikenlaista vahinkoa. Ihminen on aivan käsittämätön olento, joka ei oikeastaan missään suhteessa käsitä itselleen aiheuttamaansa vahinkoa – ollen todella vahingollisten voimavaikutusten alaisena! 

Jumalan suurin vihamies on raivoissaan, etenkin tänä viimeisenä aikana, ollen tietoinen tulevista tuomioista, joissa hän on pääsyytettynä. Hän on tähän asti toiminut veljien syyttäjänä aiheuttaakseen suurta vahinkoa ihmiselle ja maapallollemme. Mikä hänen pohjimmaisen vihansa aikaansaaja, aihe on? Hän haluaa muuttaa kaiken sen, mikä häntä ei miellytä, mutta vaikka hän on ilmavaltojen hallitsija, puuttuu häneltä kyky luoda! Siksi hän tarvitsee välikappaleita toteuttaakseen hävitysvimmaansa, joka ei pyrikään aikaansaamaan jotakin täysin uutta, mutta vääristelemään mahdollisimman paljon kaikkea Jumalan luomaa ja säätelemää! Kuka tähän sopisi sen paremmin kuin langennut ihminen väärämielisyyksineen! Jos ihminen ei kokonaisvaltaisesti antaudu Herran palvelukseen ja todella uudistu Uuteen Elämään, eli synny uudesti, on hän väärien voimien ohjattavissa toteuttaaksensa näiden tahdon!

Näin voimme päästä käsittämään kaikki ne muutokset, jotka meitä askarruttavat ja ahdistavat! Koska laittomuus on päässyt valtaan, ei Rakkaus enää pääse esiin tahtomallaan tavalla!

Mitä kuuluttavat tämän aikakauden pasuunat suorastaan huumaavalla, mutta nukuttavalla ja turruttavalla tavalla! Mitä meille pyritään vakuuttamaan nimenomaan aikaan liittyen, pyrkien saattamaan meidät petoksen valtaan, jos emme jo ole siinä? Kaikki näyttää liittyvän aikakäsitykseemme, jolla on suorastaan ratkaiseva merkitys kaikelle olemisellemme ja tekemisellemme!

”Kun he sanovat: ’Nyt on rauha, ei hätää mitään’, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.” (1.Tess.5).

Olisikohan seuraavalla sanankohdalla jonkinlainen sanoma meillekin?

”Ja minulle tuli tämä Herran sana: ’Ihmislapsi, miksi teillä on tämä pilkkalause Israelin maasta, kun sanotte: 'Aika venyy pitkälle, ja tyhjään raukeavat kaikki näyt?' Sentähden sano heille: Näin sanoo Herra, Herra: Minä teen lopun tästä pilkkalauseesta, niin ettei sitä enää lausuta Israelissa. Sano heille päinvastoin: Lähellä on aika ja kaikkien näkyjen täyttymys. Sillä ei ole oleva enää petollista näkyä, ei liukasta ennustelua Israelin heimon keskuudessa. Sillä minä, Herra, minä puhun; ja minkä sanan minä puhun, se tapahtuu eikä enää viivy. Sillä teidän aikananne, uppiniskainen suku, minä sanan puhun ja sen myös täytän, sanoo Herra, Herra.” (Hes.12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text