Social Icons

Pages

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen 2018

Pääsiäistapahtumien toistumista:

”’Me olemme havainneet, että tämä mies on ruttotauti ja metelinnostaja kaikkien koko maailman juutalaisten keskuudessa ja nasaretilaisten lahkon päämies, ja hän on koettanut pyhäkönkin saastuttaa. Sentähden me otimme hänet kiinni. Voit itse häntä tutkimalla saada tietää kaiken, mistä me häntä syytämme.’ Ja myös juutalaiset yhtyivät syyttämään häntä ja väittivät asian niin olevan.” (Apt.24).

Ensimmäisenä kristillisenä pääsiäisenä elettiin todella kiivaissa ja rajuissa tunnelmissa! Silloin tehtiin kaikkensa päästäkseen eroon Hänestä, jota pidettiin omien havaintojen perusteella kaiken pahan alkuna ja aikaansaajana. Kuinka voi ihminen olla niin sokea kaikesta näkemästänsä ja kokemastansa huolimatta? Kuinka voi niin valtava määrä hyviä tekoja ja ihmisen auttamista muuttua ruttotaudiksi ja metelöinniksi? Miten valtava voima onkaan ihmisen mielellä, jos se ei toimi Jumalan Hengen vaikutuksen alaisena! Se muuttaa kärpäsen härkäseksi ja pienen roskan lähimmäisen silmässä suureksi tukiksi! Se muuttaa totuuden valheeksi ja todellisuuden harhaisiksi mielikuviksi.

”…että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: ’Katso, minun palvelijani, jonka minä olen valinnut, minun rakkaani, johon minun sieluni on mielistynyt; minä panen Henkeni häneen, ja hän on saattava oikeuden sanomaa pakanoille. Ei hän riitele eikä huuda, ei hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla. Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon. Ja hänen nimeensä pakanat panevat toivonsa.’” (Matt.12).

Tästä Elämän Tuojasta ja Jumalallisesta Avusta täytyi hintaan mihin tahansa päästä eroon! Hän pyrki saattamaan oikeuden voittoon, mutta ihminen ei tajunnut silloin aikanaan, eikä tajua vielä nytkään mitä tekee kieltämällä kaiken ohella oman iankaikkisen parhaansa! Totuus ei pala tulessakaan, mutta siitä huolimatta Totuuden sammuttamiseen käytetty vesi muuttui iankaikkiseksi turmioksi ja tuhon sateeksi kauhistuttavan suuren ihmismäärän kohdalla. Sillä hetkellä kaikki näytti onnistuvan eikä mitään todella pahaa näyttänyt olevan seurauksena, mutta ihminen ei kykene vaikuttamaan yllänsä suurimman osan aikaa hänelle näkymättömiin synkkääkin synkempiin tuomion pilviin! Hän siis siten rohkeni huutaa täyttä kurkkua käsittämättä  itse sanojensa seurauksia:

"’Viaton olen minä tämän miehen vereen. Katsokaa itse eteenne.’ Niin kaikki kansa vastasi ja sanoi: ’Tulkoon hänen verensä meidän päällemme ja meidän lastemme päälle.’ Silloin hän päästi heille Barabbaan, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.” (Matt.27).

Ei katsonut eteensä sen paremmin maaherra Pilatus kuin ei kansakaan! Pilatus toimi täysin vastoin omaatuntoansa ja virka-asemansa edellyttämiä velvoitteita, omaa etuaan ajaaksensa. Kuinka kuvaava kaikelle onkaan perimätieto hänen jatkuvasta käsien pesustaan, joissa hän jatkuvasti näki verta! Emme mekään ole juuri sen kummempia ihmisiä tässä ajassa! Kaikki Kirjoitusten kuvaama on tarkoitettu kaikkina aikoina luettavaksi ja koettavaksi. Kaiken pääsiäiseen liittyvän tulisi olla meille varoitukseksi eikä vain Herramme kärsimysten kuvaukseksi! Ihminen ei opi, ei sitten millään! Hän toimii vieläkin, aivan kuten ei käsittäisi kuulemaansa ja lukemaansa mitä vakavimmaksi varoitukseksi!:

”Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut. Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.” (1.Kor.10).

Katsokaamme siis tarkkaan missä todellisuudessa seisomme!

”’Sentähden me otimme hänet kiinni. Voit itse häntä tutkimalla saada tietää kaiken, mistä me häntä syytämme.’ Ja myös juutalaiset yhtyivät syyttämään häntä ja väittivät asian niin olevan.”

Jumalallisen Totuuden Pääsiäinen oli siis ihmisten osalta täynnä mitä kauhistuttavinta valhetta, joka jatkoi olemistansa apostolien aikana – ja jatkaa vielä meidänkin ajassamme! Millaisia väittämisiä ja syyttämisiä olemmekaan joutuneet kuulemaan ja kokemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text