Social Icons

Pages

maanantai 12. syyskuuta 2016

Vielä Bileamista Osa 2



 He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa, mutta sai rikkomuksestaan ojennuksen…(2.Piet.2).

”Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!” (Juuda1).

Kuinka hämäävä ja totuutta pilkkaava onkaan profeetta Bileam kaikkine toimintoineen ja tahtotiloineen! Suurin osa uskovaisista on hyvin kevyesti lukien ohittanut kertomuksen ja maininnat hänestä, vaikka hän on niin elävä kuva maallistuneesta kristillisyydestä, jossa kylläkin on kaikki ulkonainen jumalisuus, mutta jonka yllä todellisuudessa lepää Jumalan viha!

Bileam totesi aikanaan hyvin hurskaasti:

”…en sittenkään voisi, en pienessä enkä suuressa, rikkoa Herran, minun Jumalani, käskyä!” (4.Moos.22).

Kaikki kuulostaa todella hienolta ja jumaliselta, mutta missä piilee kaiken petollisuus? Eikö samaa vakuuta valtava määrä ihmisiä hänen tavallaan, ollen sitten millaisessa virassa tai asemassa tahansa seurakunnallisessa toiminnassa? Mihin perustuu koko tapahtuman jumalisuuden ulkokuori?

Mutta kun hän lähti, syttyi Jumalan viha, ja Herran enkeli asettui tielle estämään häntä, hänen ratsastaessaan aasintammallaan, kaksi palvelijaa mukanansa. Kun aasintamma näki Herran enkelin seisovan tiellä, paljastettu miekka kädessänsä, niin se poikkesi tieltä ja meni peltoon. Mutta Bileam löi aasintammaa palauttaaksensa sen tielle.”

Mutta kun hän lähti, syttyi Jumalan viha!”

Bileam oli matkalla, jonka yllä ei ollutkaan Jumalan siunaus, vaan Hänen vihansa!

”…mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä.” (Joh.3).

Uudesta Testamentista tiedämme, kuinka aikanaan moni ”äärimmäisiä siunauksia kokenut” tulee Herran eteen oman todistuksensa kanssa, mutta kuulee kamalimmat sanat mitä ns. uskovainen voi kuulla:

”'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan…” (Matt.7).

Bileam kuuli Jumalan Sanan, mutta ei tehnyt sen mukaisesti oman tahtotilansa johdosta, ollen siten liikkeellä Jumalan sallivan tahdon alaisena! Olemmeko todella koskaan tulleet ajatelleeksi kuinka vakava asia on joutua sallivan tahdon tielle? Siitä on mitä selvin kuvaus edellisessä lainauksessamme!

Sallivan tahdon tiellä Bileam löi viatonta aasiaan suuressa vihassansa. Vertauskuvallisesti on ajassamme totta myöskin:

”…ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa…” (Matt.24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text