Social Icons

Pages

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kuinka voisimme olla välittämättä?

”Sentähden tulee meidän sitä tarkemmin ottaa vaari siitä, mitä olemme kuulleet, ettemme vain kulkeutuisi sen ohitse. Sillä jos enkelien kautta puhuttu sana pysyi lujana, ja jokainen rikkomus ja tottelemattomuus sai oikeudenmukaisen palkkansa, kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille, kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?” (Hebr.2).

Tänään on sydämelläni kosketella aihetta, joka jakaa mielipiteitä ja josta on ikävä kyllä melkein yhtä monta näkemystä kuin on ihmisiäkin. Kysymyksiemme otsikoksi sopinee parhaiten ilmaisu: ”Jos me emme välitä!” Nämä sanat ovat soineet mielessäni parin päivän ajan. Kuinka vakava merkitys onkaan asenteillamme Jumalaan ja Hänen Sanaansa! Miten erilaiselta kaikki näyttääkään, kun koko sydämestämme ja koko olemuksellamme saamme Jumalan armosta käsittää, ettei Jumalaa ja Hänen Sanaansa voi erottaa toisistaan, koska todellisuudessa Jumala on paljastettu lihaksi tulleessa Sanassa. Kun näemme tämän jumalallisen todellisuuden, emme myöskään voi olla välittämättä, olla välinpitämätön, Jumalamme tekemän armotarjouksen suhteen. Tarjousta ei meille ole tehnyt eikä pysty tekemään yksikään hengellinen järjestö eikä kirkkokunta, joiden ainoaksi tehtäväksi jää vain välittää ”huutavan äänenä erämaassa” sitä, minkä omistajia niiden jäsenet voivat olla vain välikäsinä, vajavaisina inhimillisinä välikappaleina, jotka eivät edes kuulu itselleen!

Tarkastaessani kirjoitustani hyppäsivät silmilleni sanat:

”…minkä omistajia niiden jäsenet voivat olla vain välikäsinä…”

Olen kirjoittanut jotakin sellaista, mitä meidän on syytä tutkistella todella syvällisesti! Vain yksittäiset, aidot Jumalan lapset voivat omistaa aidon hengellisen hyvän, ei mikään järjestö!!! Me jokainen olemme ansiottomia, Herramme perinnön johdosta osallisia Häneen ja Hänen Valtakuntaansa!

Emme voi liiaksi korostaa sitä, että kaiken toimintamme taustalla ja vaikuttimena tulee olla jumalallinen ilmestys siitä, mikä niin selvästi on tuotu julki jo Vanhassa Testamentissa:

”Sentähden minun kansani on tunteva minun nimeni, sentähden se on tunteva sinä päivänä,

että MINÄ olen se, joka sanon:

’Katso, tässä MINÄ olen.’

Kuinka suloiset ovat vuorilla ilosanoman tuojan jalat, hänen, joka julistaa rauhaa, ilmoittaa hyvän sanoman, joka julistaa pelastusta, sanoo Siionille: ’Sinun Jumalasi on kuningas!’ Kuule! Vartijasi korottavat äänensä, kaikki he riemuitsevat, sillä he näkevät silmästä silmään, kuinka Herra palajaa Siioniin.” (Jes.52).

Kuinka vakavaa onkaan se, ettemme ole sittenkään niinkään tekemisissä jonkin uskonnollisen tai edes hengellisen toiminnan kanssa, vaan kaiken takana ja edessä ja yllä ja alla on Itse Kaikkivaltias Herramme, joka yhä vielä toistaa armotarjoustaan meille! Oi, tästä asiasta voisimme kirjoittaa ja puhua loppuelämämme ajan, ammentamatta sitä tyhjiin!

”Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!” (Hebr.10).

Se, mistä on lukemattomia erilaisia mielipiteitä, sisältyy sanoihin:

”…ja pilkkaa armon Henkeä!”

Mielestäni vastaus sisältyy yksiselitteisesti seuraavaan lainaukseen ja sen rinnakkaiskohtiin, ilman että minun tarvitsee pyrkiä laatimaan jotakin selvitystä kaikkien muiden lisäksi:

”Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin; mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin.’ Sillä he sanoivat: ’Hänessä on saastainen henki’.” (Mark.3).

Pyydä Jumalan Hengeltä avoimet silmät nähdäksesi, mitä sisältävät sanat:

Sillä he sanoivat: ’Hänessä on saastainen henki’.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text