Social Icons

Pages

perjantai 16. syyskuuta 2016

Selittäen hengelliset hengellisesti


”Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;.ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.” (1.Kor.2).

Ei ole siis ollenkaan yhdentekevää mistä ja miten puhumme päivittäisessä elämässämme!

”Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu. Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi.” (Matt12).

Mieleeni tulee kuinka aikanaan kirjoitin romaaninaisesta, joka kulkiessaan pimeällä hautausmaan lävitse, rohkaisi itseään puhumalla ääneen, uskoen siten karkottavansa kaiken pahan ja pelottavan. Emmeköhän mekin ole aika tavalla samanlaisia monien asioiden suhteen? Me puhumme itsellemme ja toisillemme asioista, jotka merkitsevät meille enemmän ja vähemmän, uskoen puheellamme muuttavamme kaiken mielemme mukaiseksi.

Lainaus Matteuksen Evankeliumista kertoo meille selvästi, että puheillamme on todella suuri merkitys elämällemme, ja mitä emme koskaan näytä todella oppivan – kuolemallemmekin! On totisesti olemassa näkymättömässä maailmassa huippuluokan tallennustekniikka, johon tallentuvat kaikki puheemme ja ajatuksemmekin! Jumalan edessä ajatuksemme usein kaikuvat voimakkaampana kuin äänekkäät puheemme!

”Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.” (Hebr.4).

Sanoillamme on paljon, paljon suurempi merkitys kuin mitä inhimillisinä olentoina olemme valmiit uskomaan! Jokainen sanamme on kuin kaaosteoriaan liittyvä ajatus perhosen siiven räpäytyksestä, joka vaikuttaa koko maailmaan! Tästä meillä jokaisella on enemmän kuin tarpeeksi kokemusta, jos vain rohkenemme ajatella ja nähdä oikealla tavalla saamaamme kohtelua, etenkin ns. uskovaisten keskuudessa! Kuinka täynnä arpia ja ehkä vieläkin vuotavia haavoja onkaan sisäinen ihmisemme, johon kaikki petolliset ja valheelliset sanan miekat ovat iskeneet!

”Nuija ja miekka ja terävä nuoli on mies, joka väärin todistaa lähimmäistänsä vastaan.” (Snl.25).

Kuka on kehottanut ja oikeastaan ankarasti vaatinut unohtamaan kaiken kokemamme? Eikö juuri hän, joka meitä on sanoillaan haavoittanut? Siksi on tänään tärkeintä, oikealla tavalla unohtaaksemme ja taakse jättääksemme kaiken pahan ja haavoittavan:

”Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text