Social Icons

Pages

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Vielä Bileamista Osa 1



He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa, mutta sai rikkomuksestaan ojennuksen…(2.Piet.2).

”Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!” (Juuda1).

Millainen lähetystö hälisee lähipiirissämme tänä aamuna, syötellen palkkioita kantaneita aasejaan? Kuka ja mikä lähestyy minua ja sinua, oikeastaan päivittäin, odottaen meiltä mielenkiintoa meille esitettyihin asioihin? Me emme ole profeettoja emmekä oikeastaan mitään merkittävää, mutta sama henkivalta kuin Bileamin kohdalla etsii tässä ajassa avuliaita mieliä, jotka ovat valmiita lähtemään matkalle, milloin mihinkin, osallistuaksemme johonkin Jumalan mielen vastaiseen, siunataksemme sellaista, mitä ei voi siunata, tai kirotaksemme jotakin Jumalan siunaamaa. Eikö sittenkin olisi parasta antaa pihapiirissämme olevan joukon lastata palkkionsa takaisin aasien selkään ja ajaa heidät takaisin sinne mistä ovat tulleetkin?

Me nauramme naisille, jotka avioituvat alkoholistien kanssa, uskoen voivansa parantaa heidät. Miksi me sallimme kaikenlaiset hälisevät joukot pihoillamme, uskoen voivamme jotenkin vaikuttaa heihin, auttaen heitä pääsemään oikeaan ymmärrykseen? Eiköhän ole Bileamin esimerkin mukaisesti enemmän totta se, että me olemme ne, jotka tulevat vaikutetuiksi lähetystöjen komeuden ja meille tarjottujen palkkioiden suhteen? Korkeat arvonimet ja virat ovat selvää huijausta ja petosta, kuten Bileamkin tuli aikanaan toteamaan!

”…Me olemme koettaneet parantaa Baabelia, mutta ei hän ole parantunut. Jättäkää hänet ja menkäämme pois…” (Jer.51).

Mooab ja Baalak ovat esikuva maallisesta seurakunnallisuudesta, joka on jämähtänyt paikalleen, ja joka ärsyyntyy kovasti nähdessään vapaana kulkevan Jumalan kansan lähestyvän omia alueitaan. Kuinka elävä kuva tämä onkaan nykyisestä tilanteesta, jossa korkeinkin kirkollinen johtajuus (oikeastaan kaikissa piireissä) omalla, kätketyllä tavalla on välittämässä Baalakin viestiä ja palkkiota, kunhan vain jostakin suunnasta osallistumme Jumalan siunaaman kansan vähättelemiseen. Sanaa kiroaminen ei toki tässä ajassa haluta käyttää, koska se olisi aivan liian ilmeistä!

Kuinka hämäävä onkaan sanankohta sellaiselle, joka katselee kaikkea vain inhimilliseltä kannalta?

”Niin Jumala tuli Bileamin tykö yöllä ja sanoi hänelle: ’Jos nämä miehet ovat tulleet kutsumaan sinua, niin nouse ja lähde heidän kanssaan, mutta tee vain se, mitä minä sinulle sanon’.”

Mitä muuta voikaan Bileam kuin tyytyä Jumalan antamaan vastaukseen! Profeettana hän yhtyy ajatukseen vain sen sanomisesta, mitä Jumala hänelle sanoo! Mutta Jumala kyllä tietää mitä hän sisimmässään todella ajattelee ja mikä on hänen tahtotilansa!

Pankaamme merkille aivan erikoislaatuinen vastakkainasettelu!

”Näin sanoo Baalak, Sipporin poika!”

”Näin sanoo Herra!”

”Näin sanoo Baalak, Sipporin poika: 'Älä kieltäydy tulemasta minun luokseni. Sillä minä palkitsen sinut ylenpalttisesti ja teen kaiken, mitä minulta vaadit; tule siis ja kiroa minun puolestani tämä kansa.' Mutta Bileam vastasi ja sanoi Baalakin palvelijoille: ’Vaikka Baalak antaisi minulle talonsa täyden hopeata ja kultaa, en sittenkään voisi, en pienessä enkä suuressa, rikkoa Herran, minun Jumalani, käskyä. Mutta jääkää nyt tänne tekin täksi yöksi, saadakseni tietää, mitä Herra vielä minulle sanoo.” (4.Moos.22).

”…en sittenkään voisi, en pienessä enkä suuressa, rikkoa Herran, minun Jumalani, käskyä!”

Kuinka helppoa onkaan antaa tällainen todistus, mutta entä se suuri määrä lahjoilla lastattuja aaseja pihamaallamme, ja ne hienopukuiset herrat!???

Oi, millainen aihe, josta emme pääse eroon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text