Social Icons

Pages

tiistai 6. syyskuuta 2016

Emme voi paeta vastuutamme!



”...kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille, kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?” (Hebr.2).


Jumala ja Hänen olemuksensa ovat omalla tavallaan jokaisen ihmisen nähtävissä. Ihmisen on vain päätettävä haluaako hän nähdä vai ei.

”…sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet…” (Room.1).

Mitä me tahdomme tietää Jumalasta? Ihminen on luotu olennoksi, jolla on oikeastaan pohjaton kaipaus Jumalan yhteyteen, mutta ilman todellista hengellistä ilmestystä ja uudestisyntymistä hän ei ole kykenevä löytämään Jumaluudesta sitä, mikä häntä todella hyödyttäisi, antaisi hänelle aidon hengellisen Elämän ja tyydytyksen. Mikä häntä estää ja on koko ajan osoittamassa ja ohjaamassa väärään suuntaan? Sama henkivalta, joka asettui aikanaan Jumalan Sanan ja tahdon yläpuolelle, tuoden julki viisautensa valitsemalleen, otolliselle kohteelle. ”Onko Jumala todella sanonut?”

Tämän hengen voi mitä elävimmin aistia tämän aamuisten uutisten aikana, kun haastateltiin kirkon korkeinta johtoa. Koko haastattelu oli yhtä pyöreä kuin leveäkin, antamatta mitään todellista vastausta – tai sittenkin mitä selvimmän vastauksen! Jumalaa ja Hänen asioitansa ei haluta suoranaisesti kieltää, mutta ihmisten mielistelyn takia on selvästi valittu tie, jolla ei oikeastaan ollenkaan välitetä enää siitä mikä liittyy kiistattomasti Jumalamme perusolemukseen, mikä on tuotu julki kirjoitetussa Jumalan Sanassa. Sillä, mitä Jumala todella on sanonut, ei ole enää merkitystä sen rinnalla, mitä uskonnollinen mieli luonnostelee omina näkemyksinään ja tahtonaan! Järjestelmä on se, mikä ratkaisee, mutta onko siinä enää jäljellä mitään iankaikkisuuteen asti kantavaa? Emmekö ollenkaan huomaa sitä, kuinka meidät johdetaan tielle, joka varrellaan olevine ihastuksineen kuitenkin johtaa vain siihen, mitä ihmismieli kuvitelmissaan on luonut? Eli, aikanaan on kuuluva tyly tuomio ja sanat:

”Mutta hän sanoi heille: ’Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'. Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä.’ Ja hän sanoi heille: ’Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne omaa perinnäissääntöänne’.” (Mark.7).

Mitä hyödyttää jonkinlainen jumalisuuden ulkokuori, kun kaikki kuitenkin perustuu mitä karmeimpaan petokseen? Mihin ryhmään kuuluvat todellisuudessa ne ”uskovaiset”, jotka hylkäävät Jumalan käskyn?

”Ei, vaan että, mitä pakanat uhraavat, sen he uhraavat riivaajille eivätkä Jumalalle; mutta minä en tahdo, että te tulette osallisiksi riivaajista. Ette voi juoda Herran maljasta ja riivaajien maljasta, ette voi olla osalliset Herran pöydästä ja riivaajien pöydästä.

Vai tahdommeko herättää Herran kiivauden?”
(1.Kor.10).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text