Social Icons

Pages

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Tyhmäksi tekevä viisaus



”…koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet…” (Room.1).

Mikä estää meitä käyttämästä hyväksemme selvästi havaittavaa tietoa Jumalastamme ja Hänen Olemuksestansa? Onko kysymys sittenkin tietämättömyydestä ja saadun informaation vaikeudesta? Onko kysymys ns. salatusta tiedosta, jota eri maailmanvallat ovat täynnä? Voidaanko meidät vetää vastuuseen näin pienen tietomäärän johdosta, ja voimmeko sanoa aina olleemme valmiita tekemään kaikkemme hengellisen hyvän puolesta, jos vain kaikki olisi selitetty ja paljastettu meille sellaisella tavalla, että lapsikin sen ymmärtäisi?

Lapset ovat aina sen ymmärtäneet!

”Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: ’Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt. Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne Poikaa kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa’.” (Matt.11).

Missä oikein on ongelmamme ydin? Se selviää meille pelkästään mediaa seuraamalla ja kuuntelemalla uutisia! Ihminen tietää nykyään oikeastaan kaiken maailmankaikkeudessa tapahtuvan ja lähettää kaikenlaisia härveleitä Marsiin ja kauemmaksikin, ilmoittaen sitten meille riemullisena tietävänsä nyt vastauksen eri kivilajien ja materiaalien koostumukseen. Millaista viisautta ja ymmärtäväisyyttä on se, että tärkeintä on saada aina vain uutta avaruusromua mahdollisimman kauaksi, mutta tietoisuutta ei ollenkaan häiritse se, että samalla varallisuudella voitaisiin ruokkia miljoonia nälänhädässä olevia? Olemme jo kai kirjoittaneet tästäkin asiasta, mutta nyt saamme vastauksen siihenkin, mikä estää lukemattomia ihmisiä näkemästä jumalallista suunnitelmaa ja tarkoitusta! Pimentynyt ymmärrys! Ymmärrystä olisi, mutta se on peitetty inhimillisellä viisaudella!

"Mitä te olette tehneet yhdelle..." Mitä te olette tehneet miljoonille...!

Me emme voi palvella Jumalaa ja mammonaa samanaikaisesti! Jos mielemme on vain lisätiedon hakemisessa ja miljoonien ja miljardien kuluttamisessa tämän tiedon saamiseksi, syyllistymme mitä karkeimmalla tavalla Jumalan ja Hänen tarkoituksensa kieltämiseen, antamalla joidenkin tietojen mukaan noin kahden miljardin ihmisen elää aliravitsemuksessa ja kauhistuttavassa puutteessa! Tapahtuuko kaikki tietämättömyyden otsakkeen alla?

”…ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet…”

Ajatukseni kulkevat näillä alueilla etenkin kun illalla johdan raamattupiirin aiheena 1.Kor.1.

Millaista olisikaan elää tässä maailmassa, jos ihminen olisi antanut jumalallisen tiedon ja Olemuksen vallata mielensä oman viisauden ja ymmärryksen sijaan! Maailma sotii omien etujensa puolesta, ja ns. kristillinen maailma on kautta aikojen hajottanut voimansa yksittäisten ihmisten ja organisaatioiden edun varjolla. Mielipaha tulee todella suureksi kun ajattelee mitä kaikkea olemme menettäneet väärien asenteidemme ja ratkaisujemme johdosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text