Social Icons

Pages

torstai 8. syyskuuta 2016

Muuttaisiko pohdiskelumme Sanan todistuksen? Osa 1



”…koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet…” (Room.1).

Kun ihminen todella haluaa jotakin, täyttää se hänen mielensä täysaikaisesti! Mitä ymmärtämättömämpi sydän, sitä herkempi se on ajautumaan aivan uskomattomillekin alueille. Ihmisen kuvitusmaailma, unelmat ja tietynlaiset odotukset eivät lakkaa hämmästyttämättä jumalallisesti ajattelevaa ihmistä. Joutuu todellakin pohtimaan, mikä saa jonkun järkeilemään niin todellisuutta ja totuutta rienaavalla tavalla!

Puhuimme jokin aikaa sitten profeetasta, Bileam nimeltään. Hänestä ei kerrota kovinkaan paljon, mutta hänen ajatusmaailmassaan, järkeilyssään, tulee julki koko pelastushistorian aikainen henkivalta, joka jatkaa toimintaansa otollisissa sieluissa.

”He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa, mutta sai rikkomuksestaan ojennuksen: mykkä juhta puhui ihmisen äänellä ja esti profeetan mielettömyyden.” (2.Piet.2).

”Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!” (Juud.1).

Mitä haluamme tänään pohtia? Lähettiläät olivat tulleet Bileamin luokse luvaten tälle huomattavan palkkion, jos hän tulisi heidän mukanaan. Bileam, profeettana tietenkin, meni kysymään Jumalan tahtoa asian suhteen. Meille ei kerrota sitä, mutta itse uskon hänen sisimmässään jo etukäteen aavistaneen, jopa tietäneen, saamansa vastauksen, olihan hän profeetta, joka kykeni keskustelemaan Itse Jumalan kanssa!

”Mutta Jumala sanoi Bileamille: ’Älä mene heidän kanssaan äläkä kiroa sitä kansaa, sillä se on siunattu’. Niin Bileam nousi aamulla ja sanoi Baalakin päämiehille: ’Menkää takaisin maahanne, sillä Herra ei ole sallinut minun lähteä teidän kanssanne’.” (4.Moos.22).

Jumala toi Bileamille julki selvän ja ehdottoman vastauksensa, jonka profeetta julkitoi lähettiläille. Nähdessään valtuuston pettyneet ilmeet, hän itsekin todennäköisesti koki karvaan tunteen sisimmässään, koska hänessä oli jotakin, mikä ehdottomasti olisi halunnut lähteä mukaan, runsaan palkkion toivossa. Hänelle ei Uuden Testamentin lainausten perusteella merkinnyt niinkään paljon hänen profeetanvirkansa, kuin taloudellinen etu. Ajatelkaamme mitä voi liikkua sellaisenkin ihmisen mielessä, joka kuulee Jumalan puheen ja keskustelee Hänen kanssaan!

Voimme siis Sanan todistukseen mitään lisäämättä kuvitella Bileamin mielenelämän liikkeitä näinä hetkinä, etenkin kun jokin meissä saa uskomaan vastaavanlaiset mielenliikkeet monen nykyajan julistajan kohdalla.

”Mutta Baalak lähetti uudestaan päämiehiä matkaan, vielä useampia ja arvokkaampia kuin edelliset. Ja he saapuivat Bileamin luo ja sanoivat hänelle: ’Näin sanoo Baalak, Sipporin poika: 'Älä kieltäydy tulemasta minun luokseni. Sillä minä palkitsen sinut ylenpalttisesti ja teen kaiken, mitä minulta vaadit; tule siis ja kiroa minun puolestani tämä kansa.’ Mutta Bileam vastasi ja sanoi Baalakin palvelijoille: ’Vaikka Baalak antaisi minulle talonsa täyden hopeata ja kultaa, en sittenkään voisi, en pienessä enkä suuressa, rikkoa Herran, minun Jumalani, käskyä.”

Me, jotka tiedämme, ettei Jumala muuta Sanaansa, näemme heti Bileamin lausuvan tuomion itsensä ylle:

”Vaikka Baalak antaisi minulle talonsa täyden hopeata ja kultaa, en sittenkään voisi, en pienessä enkä suuressa, rikkoa Herran, minun Jumalani, käskyä.”

”…vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.”

Saman asian tiimoilta Bileamin pimentynyt sydän saa hänet menemään uudelleen Herran eteen, kysymään Hänen tahtoansa uudelleen, samassa asiassa! Millainen varoitus meille jokaiselle! Mekin olemme valmiita todistamaan uskollisuuttamme Jumalan käskyjä kohtaan, mutta missä mielemme todellisuudessa askartelee, mihin todella pyrimme? Uskommeko oman mielemme liikkeiden muuttavan jotakin Jumalan selvän tahdon suhteen, kun vain kylliksi pohdimme asiaa ”vertaansa vailla olevissa aivoissamme”, mitä merkittävimpien valtuuskuntien edessä seisoessamme?

Tästä jatkamme, jos Herra suo.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text