Social Icons

Pages

perjantai 5. elokuuta 2016

Tule sellaisenaan muuttuaksesi!



”Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!” (2.Piet.2)

Kirjoitin eilen:

Ei todellakaan ole tässä ajassa kysymys suhteestamme johonkin kirkkokuntaan tai hengelliseen yhteisöön, vaan Häneen, jossa elämme ja olemme, Elävään Herraan Jeesukseen Kristukseen! Tätä meidän tulee korostaa kaikessa hengellisyydessämme!

Mitä me tarjoamme hengellisyytenä lähimmäisellemme? Millaisista asioista ja piirteistä olemme esikuvana? Jos suostumme vähäisessäkin määrin katsomaan Sanan peiliin, itse, selviää meille vaikka silmät raollaan katsoen, että ei ole ollenkaan samantekevää, millaisia olemme!

Nykyisissä seurakunnissa tai yhteisöissä vallitsee aivan käsittämätön ilmapiiri, joka selvästikin perustuu siihen, että kukin on omaa piiriään varten valinnut ja rajannut Jumalan Sanasta tietyt kohdat, joita toistetaan eri tilanteissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ajoittain ehkä nopeasti ja kevyesti luetaan jostakin muualtakin, mutta jos seurakuntalainen ei kotona lue Raamattua, jää hänen tietoisuutensa ulkopuolelle valtava määrä Sanaa, joka myöskin on kirjoitettu!

Tässä hetkessä olen suorastaan pakotettu palauttamaan mieliimme Herramme sanat, jotka tärkeydessään selvästi erottuvat meidän aikaamme varten:

”Mutta hän vastasi ja sanoi: ’Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'.” (Matt.4)

Me olemme helppo saalis viholliselle, jos emme ole tietoisia siitä, mitä Sanaan on myöskin kirjoitettu! Kuten olemme jo moneen kertaan todenneet, ei vihollisemme ollenkaan pelkää kirjoitettua Sanaa, vaan osaa Raamatun paljon paremmin kuin kukaan meistä, mutta ei halua nähdä sen kokonaistodistusta, vaan lainailee sitä totaalisen väärällä tavalla ja väärässä hengessä, eksyttääkseen meidät Sanalla! Siksi on todella tärkeätä Sanasta käsittää missä ajassa ja tilanteessa todella elämme. Sodista ja rauhattomuuksista huolimatta kaikuu läpi kaiken maailman ja hengellisen ilmapiirin uskonnollinen viesti: ”Rauha, rauha, ei hätää mitään!” Tarkemmin tutkittuna se tarkoittaa juuri sitä, mitä eri julistajat aina vain korostetummin tuovat esiin: ”Jumala hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet!” Jossakin mielessä se pitääkin paikkansa, mutta vain alkutilanteena! Meitä jokaista sitoo lainauksemme ajatus:

”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa…”

Meidän ei ole tarkoitus siistiytyä omassa voimassamme ennen Herran eteen tuloa, vaan saamme tulla sellaisena kuin todella olemme, ja rakkaudessaan, ei pahuudessaan, asettaa Hän meidät heti Sanansa peilin eteen näyttääkseen millaisia olemme. Samasta peilistä saamme sitten nähdä myöskin sen, millaiseksi Hän meidät tahtoo muuttaa! Mutta meidän on käsitettävä Uuden Elämän vaatimukset, jotka todellakin tarkoittavat:

”Mutta hän vastasi ja sanoi: ’Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'.” (Matt.4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text