Social Icons

Pages

lauantai 27. elokuuta 2016

Kuka kieltää Jumalan?



”Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu. Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.” (Juud.1).

Kuka kieltää meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen? Omalla tavallaan jokainen, joka kieltäytyy uskomasta Häntä lihaan tulleeksi Jumalan Sanaksi! Laajamittainenkin uskonnollinen toiminta ainoastaan hämää ja peittää taakseen elämämme tärkeimmän totuuden: Jumalan Sana pysyy iankaikkisesti! Me emme voi palvella Jumalaa itse valitsemallamme tavalla ja itse valitsemassamme paikassa!

”He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa, mutta sai rikkomuksestaan ojennuksen…” (2.Piet.2).

”Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora! He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät.” (Juuda 1).

”Mutta minulla on vähän sinua vastaan: sinulla on siellä niitä, jotka pitävät kiinni Bileamin opista, hänen, joka opetti Baalakia virittämään Israelin lapsille sen viettelyksen, että söisivät epäjumalille uhrattua ja haureutta harjoittaisivat.” (Ilm.2).

Jos emme todella lue Jumalan Sanaa ja huomioi yksittäisiä opetuksia ja kokonaistodistusta, voimme pitää aitona jumalanpalveluksena asioita, joiden yllä on selvä Jumalan kirous, ja jotka ovat selvää hengellistä haureutta!

Kertomus Bileamista 4. Mooseksen kirjassa ei ole vain jokin yksittäinen tapaus, vaan se todistaa meille henkivalloista, jotka vaikuttavat erilaisten toimintojen takana! Jumala itse puhui Bileamin kanssa ja Bileam toimi ”omalla tavallaan aitona profeettana”, mutta kaikesta ulkonaisesta uskonnollisuudesta huolimatta selvässä vääryyden hengessä! Pelkkä 4. Mooseksen kirjan lukeminen jättää lukijalta näkemättä koko asian mittavuuden ja jatkuvuuden, jos ei lueta myöskin Ilmestyskirjaa:

”Mutta minulla on vähän sinua vastaan: sinulla on siellä niitä, jotka pitävät kiinni Bileamin opista, hänen, joka opetti Baalakia virittämään Israelin lapsille sen viettelyksen, että söisivät epäjumalille uhrattua ja haureutta harjoittaisivat.”

Miten siis erilaiset hengellisen leiman omaavat asiat ja julistajat ”pujahtavat” keskuuteemme ujuttaen ja ikään kuin huomaamatta tuoden mukanaan Jumalalle vastenmielisiä opetuksia ja näkemyksiä, saaden meidät epäjumalien pöytiin? He ovat aina tulleet ja tulevat edelleenkin jopa äärimmäisen ”hengellisyyden” verhoamana, näennäisesti pitäytyen Jumalan Sanaan.

”Tämä todistus on tosi; sentähden nuhtele heitä ankarasti, että tulisivat uskossa terveiksi eivätkä kiinnittäisi huomiotansa juutalaisiin taruihin eikä totuudesta pois kääntyvien ihmisten käskyihin. Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen. He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia.” (Tiit.1).

Miten olemmekaan saattaneet sellaisessa määrin hyväksyä kaikkea tällaista veljellisen ja sisarellisen rakkauden varjolla, elääksemme sovussa merkittävien seurakunnallisten ihmisten kanssa? Olenko vain nähnyt unta, vai sanoiko aikanaan minulle todella tärkeä julistaja ja opettaja: ”Veli Vuori, älä koskaan nuhtele ketään!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text