Social Icons

Pages

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Vielä jumalallisista pöytätavoista!




"Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa. Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi; mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.” (Hebr.5)

Olemme viime päivinä puhuneet paljon hengellisen ruuan nauttimisesta ja jumalallisista pöytätavoista. Tämänpäiväinen lainauksemme vie ajatuksemme erilaisten ravintotuotteiden vaikutukseen. Emme kai kuvittele selviämme tämän ajan haasteista turvautumalla samaan ravintoon lapsemme tai lapsenlapsemme kanssa?

Me olemme siis sitä mitä syömme!

”…mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.”

Aivan kuten maallisessa mielessä maallinen ruoka määrittää kehomme rakennetta ja ominaisuuksia, samoin hengellinen ruokamme määrittelee koko olemustamme ja käytöstämme, vaikka emme sitä ilman erityistä tarkastelua havaitsekaan. Vahva ruoka vaikuttaa oikealla tavalla nimenomaan ajatteluumme ja ratkaisuihimme, joita meidän tulee tehdä, ei omassa voimassamme, vaan Pyhän Hengen johdossa, kaikkien parhaaksi. Jos kuvittelemme selviävämme tässä ajassa pelkillä maitotuotteilla, olemme hengellisesti kehitysvammaisia. Kaikki viittaa entistä vakavampiin tilanteisiin, jotka asettavat meille aivan ennen kokemattomia haasteita!

”Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa. Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä; olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?” (1.Kor.3)

Me emme ehkä tässä ajassa tuo julki hengellisiä ravintotottumuksiamme puheillamme, mutta elämämme elämä kertoo kaiken hengellisistä pöytätavoistamme! Riidellä voi niin monella tapaa, ilman että juuri kukaan havaitsee todellisia tarkoituksiamme! Mutta luimmehan juuri aivan selvän ruokatiedotuksen:

”…mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.”

Tässä ajassa tarvitsemme henkien erottamisen lahjaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin!

”Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta; sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa. Sentähden onkin teidän joukossanne paljon heikkoja ja sairaita, ja moni on nukkunut pois. Mutta jos me tutkisimme itseämme, ei meitä tuomittaisi; mutta kun meitä tuomitaan, niin se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi. Sentähden, veljeni, kun kokoonnutte aterioimaan, odottakaa toisianne. Jos kenellä on nälkä, syököön kotonaan, ettette kokoontuisi tuomioksenne.” (1.Kor.11).

Vahvaa ruokaa nauttimaan tottunut tiedostaa selvästi, ettei tämä pöytätapaohje rajoitu vain ehtoolliseen, vaan se koskee koko elämäämme ja suhdettamme toisiin ihmisiin, Herramme ruumiin jäseniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text