Social Icons

Pages

maanantai 9. toukokuuta 2016

Olet sitä mitä syöt osa 3”Ja sen äänen, jonka minä olin kuullut taivaasta, kuulin taas puhuvan minulle ja sanovan: ’Mene ja ota tuo avattu kirjakäärö, joka on meren ja maan päällä seisovan enkelin kädessä’. Ja minä menin enkelin tykö ja pyysin, että hän antaisi minulle sen kirjasen. Ja hän sanoi minulle: ’Ota ja syö se; se on karvasteleva vatsassasi, mutta suussasi se on oleva makea kuin hunaja’. Niin minä otin kirjasen enkelin kädestä ja söin sen; se oli minun suussani makea kuin hunaja; mutta sen syötyäni minun vatsaani karvasteli.” (Ilm.10).

Uskovaisinakin me niin mielellämme nautimme makeaa mahan täydeltä. Ihmisellä on luontainen taipumus makean perään, mutta lainaamamme sanankohdan perusteella se ei kuitenkaan taida kuulua parhaisiin piirteisiimme! Liiallinen makean nauttiminen tuottaa sekä hengellisiä että kehollisia ongelmia. Jollakin tavoin koen sisimmässäni tämän sanankohdan todella tärkeäksi juuri meidän ajassamme, jossa on mitä suurimmassa määrin toteutumassa:

”Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.” (Matt.5).

”Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava. Suola on hyvä; mutta jos suola käy suolattomaksi, millä te sen maustatte? Olkoon teillä suola itsessänne, ja pitäkää keskenänne rauha.” (Mark.9).

Miksiköhän ei sanota, että te olette maan sokeri, niin kuin näytetään julistettavan entistä enemmän tietyissä piireissä, oikeastaan kaikkialla? Mikä suolassa on niin merkittävää? Se on kehollemme aivan elinehto ja se säilyttää pieninäkin määrinä. Se riittää muuttamaan ruuan maun aivan ratkaisevalla tavalla! Mutta säilyttäähän sokerikin, etenkin rakkaimmat hillomme, joita kahmimme ostoskoriimme suurella mieltymyksellä! Me pidämme hyvästä mausta, ja sokeri antaa sen meille. Mutta mikä on aivan olennainen ero suolalla ja sokerilla? Missä muutama teelusikallinen suolaa tekee vaikutuksensa, siinä sokeria tarvitaan niin paljon, ettemme ole paremmasta tietoisuudestamme huolimatta halukkaita lukemaan tuoteselostetta. Tyydyttääksemme mieltymyksiämme, ahdamme itseemme mansikoita ja kaikkea muuta terveellistä suoranaisessa myrkkyliemessä, joka on vallannut purkin sisällöstä noin 40 – 60 %!

Miksi mieleni nyt askartelee enemmänkin kristillisissä sfääreissä, niiden tuoteselosteissa? Herramme totesi Kaikkivaltiaalla varmuudella:

”Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?’ Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä…” (Luuk.18).

En pidä Jumalan Sanalla leikittelemisestä, mutta nyt rohkenen esittää tämän ajatuksen tekstiimme soveltuvalla tavalla. On todella tärkeätä että meidät löydetään valmistautuneina, mutta miten on, jos vaikutuksemme elämällämme ei vastaakaan jumalallista tarkoitusta? Olisiko tarpeen puhua vielä hyvin monillekin, jotka liottavat itseänsä sokeriliemessä…?

Minne on todellakin kadonnut se suolainen karvaus, joka kaikkina aikoina on aikaansaanut oikeanlaisen reaktion hengellisissä kehoissamme? Tässä ajassa ei todellakaan kysytä meidän mieltymyksiämme!

”Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.” (Room.8).

On varmastikin aika lukea tämäkin kohta jumalallisella ajatuksella! Paras vaikutus ei ole jatkuvasti sokeriliemessä uiskentelemista, vaan…

Mieti sitä todella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text