Social Icons

Pages

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Älkäämme panko Jumalan armoa koetukselle!



”Kun sinun päiväsi ovat päättyneet ja sinä lepäät isiesi tykönä, korotan minä sinun seuraajaksesi jälkeläisesi, joka lähtee sinun ruumiistasi; ja minä vahvistan hänen kuninkuutensa. Hän on rakentava huoneen minun nimelleni, ja minä vahvistan hänen valtaistuimensa ikuisiksi ajoiksi. Minä olen oleva hänen isänsä ja hän minun poikani, niin että, jos hän tekee väärin, minä rankaisen häntä ihmisvitsalla ja niinkuin ihmislapsia lyödään; mutta minun armoni ei poistu hänestä, niinkuin minä poistin sen Saulista, jonka minä poistin sinun tieltäsi. Ja sinun sukusi ja kuninkuutesi pysyvät sinun edessäsi iäti, ja sinun valtaistuimesi on oleva iäti vahva.’ Aivan näillä sanoilla ja tämän näyn mukaan Naatan puhui Daavidille.” (2.Sam.7).

”Ainoa, mihin kerran voin luottaa, on Jumalan armo, rajaton armo!”, sanotaan eräässä ruotsinkielisessä laulussa. Ajatusta ei sellaisenaan löydy Jumalan Sanasta, ja kuullessani edellä alleviivatut sanat toissapäivänä äänikirjasta, Raamatusta, hätkähdin aivan erikoisella tavalla. Haluan saada Sinut ja meidät kaikki todella ajattelemaan aihetta. Me olemme ajan kuluessa tottuneet käyttämään käsitteitä ja kauniita ajatuksia aivan liian suuressa vapaudessa. Jumala selvästi armahtaa ketä armahtaa, mutta tämä ajatus on hukutettu eräänlaiseen ihmissääliin, armahtavaisuuteen ja rakkaudellisuuteen, jolle ei sittenkään taida olla vastinetta Jumalan Sanassa! Luemme mielellämme rakkauden ylistyksen ja yhdistämme siihen kaikki lempeimmät ajatuksemme ”peittääksemme kaiken inhimillisen heikkouden”, ohittamalla suurella kiireellä:

”Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.”

Minä voin siis uhrata kaiken arvokkaimmaksi näkemäni, ilman jumalallista perustelua, sen hyödyttämättä minua millään tavoin! Muutamat sanat saavat meidät automaattisesti palaamaan Sauliin, joka hengellisessä innoituksessaan ja innostuksessaan toteaa:

”Amalekilaisilta ne on tuotu; sillä kansa säästi parhaat lampaat ja raavaat uhrataksensa ne Herralle, sinun Jumalallesi; mutta muut me olemme vihkineet tuhon omiksi…” (1.Sam.15).

Saul panee kaiken kansan tilille, vaikka todellisuus Jumalan silmissä kuitenkin kuuluu:

”Miksi et kuullut Herran ääntä, vaan syöksyit saaliin kimppuun ja teit sitä, mikä on pahaa Herran silmissä?”

Kuinka suuri merkitys elämässämme onkaan Herran äänen kuulemisella, Hänen tahtonsa muuttamattomana toteuttamisessa! Me saatamme kokea kaiken tekemämme keskellä uskonnollista hurmiota ja ”suorastaan rajattomia siunauksia”, niin kuin monesti olen joutunut kuulemaan. Saul uskonnollisessa innoituksessaan laati itselleen muistomerkin Karmeliin, mutta karmaisevin muistomerkki hänestä on kirjoitettuna sanoihin:

”…mutta minun armoni ei poistu hänestä, niinkuin minä poistin sen Saulista, jonka minä poistin sinun tieltäsi.”

Tässä viimeisessä ajassa on ajattelumme laajennuttava viimeinkin näkemään jumalallinen kokonaisuus:

”Kuka on Herran Henkeä ohjannut, ollut hänen neuvonantajansa ja opettajansa? Kenen kanssa hän on neuvotellut, joka olisi hänelle ymmärrystä antanut ja opettanut oikean polun, opettanut hänelle tiedon ja osoittanut hänelle ymmärryksen tien? Katso, kansakunnat ovat kuin pisara vesisangon uurteessa, ovat kuin tomuhiukkanen vaa'assa. Katso, merensaaret hän nostaa kuin hiekkajyvän. Ei Libanon riittäisi polttopuiksi eikä sen riista polttouhriksi. Kaikki kansakunnat ovat niinkuin ei mitään hänen edessään, ne ovat hänelle kuin olematon ja tyhjä.” (Jes.40).

Herramme sovituskuolema riittää kaikille, mutta missä on rajaton armo, jos me tallaamme sen jalkoihimme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text