Social Icons

Pages

maanantai 16. toukokuuta 2016

Ei ole teidän asianne!



”Hän sanoi heille: ’Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka’. Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.” (Apt.1)

Luimme juuri Herramme viimeiset sanat ennen Hänen pilvessä poistumistaan. Luulisi useimpien antavan erityisen suuren merkityksen jonkun henkilön viimeisille sanoille! Niitä ei kuitenkaan ole tallennettu meille ainoaksi hengelliseksi leiväksi, koska me emme elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee. Herramme tässä sisällyttää yhteen lauseeseen koko maanpäällisen ilmestyksensä merkityksen, jonka tulisi olla meille kuin kirkkaana loistava aurinko!

Kirjoitimme eilen siitä, kuinka alussa opetuslapset olivat yksimielisesti koolla, kokien luvatun Hengen laskeutumisen. Mutta kuinka lyhyen aikaa vallitsikaan hengellinen sopusointu tämän tapahtuman jälkeen.

”Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.”

Minkä todistuksen antaa kirkkohistoria ja nykyinen tilanne pienessä kotikaupungissamme!

”Hän sanoi heille: ’Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka’.”

”Ei ole teidän asianne…!”

Olisikohan tässä vastaus lähes kaikkiin ongelmiin ns. kristillisessä maailmassa? Eiköhän ole mitä selvimmin kysymys asioista, jotka eivät ole seurakunnan asioita? Mikä muu sen selvemmin olisi aina saanut aikaan tilanteen?:

”Ja kun helluntaipäivä nyt on kahdentuhannen vuoden takana, ovat he kaikki jakaantuneet lukemattomiin ryhmiin!”

Mihin kategoriaan sijoittaa Jumalan Sana käsitteen:

”Ei ole teidän asianne…!”

Taitaa olla kysymys paljon vakavammasta asiasta, kuin mitä olemme koskaan todella ajatelleet, etenkin kun ajattelemme seuraamuksia!

”Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita. Jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne.

Älköön näet kukaan teistä kärsikö murhaajana tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että

sekaantuu hänelle kuulumattomiin;

 mutta jos hän kärsii kristittynä, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa. Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?” (1.Piet.4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text