Social Icons

Pages

perjantai 18. marraskuuta 2016

Oman sydämen näyt!”…ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus.” (1.Kor.10).

Jos luemme todella tarkkaan Vanhaa Testamenttia,, ymmärrämme mitä tämä sanankohta merkitsee. Se ei todellakaan tarkoita sitä, että kansa olisi kulkenut edellä omien aivoituksiensa ja oman ymmärryksensä mukaisesti, ja Kristus olisi sitten tullut perässä toteuttaen kansan tahdon. Tiedämme tarpeeksi paljon Tulipatsaasta ja Pilvenpatsaasta, joka määritti koko ajan kansan kulkemisen.

Miesten saunassa kuulin eilen monenlaisia kertomuksia hyvin vaihtelevista profetioista, jotka etenkin nyt Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen kuohuttavat ihmisten mieliä. Mistä kaikki tämä ammennetaan ja mikä on lähteenä ilmoituksille, jotka entistä suuremmalla painotuksella tuodaan esiin suorastaan ”Näin sanoo Herrana”? Ketä ja mitä palvelevat nämä ”profetiat ja tiedon sanat”, jotka yhteisen viivan alle asetettuina useimmiten muodostavat plus miinus nollan? Mitä luemme lainauksessamme?:

”…ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus.” (1.Kor.10).

Mistä ovat kotoisin aivan järjettömät ja mahdottomat näkemykset, joilla ei ole mitään todellista hengellistä pohjaa? Mitä aikaansaavat seurakuntalaisissa nämä usein absurditkin esitykset? Syömmekö todella samaa hengellistä ruokaa ja juommeko samaa hengellistä juomaa? Kussakin maassa korostetaan sille hyviä asioita lupaavia ”sanomia” käsittämättä ollenkaan sitä, että niiden esittäjät usein pyrkivät saavuttamaan arvoasemaa ”hengellisinä johtajina”?

Mitä mieltä on Jumalamme kaikesta tästä ”hengellisyydestä”?

”Näin sanoo Herra Sebaot: Älkää kuulko profeettain sanoja, noiden, jotka teille ennustavat täyttäen teidät tyhjillä toiveilla: oman sydämensä näkyjä he puhuvat, mutta eivät sitä, mikä tulee Herran suusta. He hokevat minun halveksijoilleni: 'Herra on sen sanonut: Teillä on oleva rauha!' Ja kaikille, jotka vaeltavat sydämensä paatumuksessa, he sanovat: 'Ei teitä kohtaa onnettomuus.' Mutta kuka on seisonut Herran neuvottelussa ja nähnyt ja kuullut hänen sanansa? Kuka on tarkannut ja kuullut hänen sanansa?’ Katso, Herran myrsky, kiivastus, puhkeaa, pyörremyrsky vyöryy kohti jumalattomien päätä. Eikä Herran viha asetu, ennenkuin hän on toteuttanut ja täyttänyt sydämensä aivoitukset. Aikojen lopulla te tulette sen hyvin ymmärtämään. ’Minä en ole lähettänyt noita profeettoja, mutta silti he juoksevat. Minä en ole puhunut heille, mutta kuitenkin he ennustavat. Jos he olisivat seisoneet minun neuvottelussani, niin he julistaisivat minun sanani kansalleni ja kääntäisivät heidät pois heidän pahalta tieltään ja pahoista teoistansa’.” (Jer.23).

”Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut. Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.” (Matt.24).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text