Social Icons

Pages

perjantai 18. syyskuuta 2015

Semmoisia puheita osa 2
”Kun Pietari hänet näki, sanoi hän Jeesukselle: ’Herra, kuinka sitten tämän käy?’ Jeesus sanoi hänelle: ’Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua.’ Niin semmoinen puhe levisi veljien keskuuteen…” (Joh.21)

Mielenosoituspäivä! On todella surullisen ja synkän näköinen aamu ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Surullinen on myös taloudellinen tilanne maassamme, kun ei juuri kukaan ole halukas luopumaan mistään edustaan, vaan on valmis velkaannuttamaan kansaamme entistä enemmän. Oikeastaan meidän ei pitäisi puhua valtion velkaantumisesta ja sen heikosta tilasta, vaan parempi on puhua kansamme ongelmista. Mehän olemme osa tätä kansaa, ja jos emme nyt hyvällä suostu luopumaan vähästä, olemme tulevaisuudessa pakotetut luopumaan paljon enemmästä!

Suurempi ongelma on kuitenkin iankaikkisuuteen sidoksissa oleva ongelma seurakunnan keskuudessa. Kaikenlaiset perättömät ja ongelmia aikaansaavat puheet ovat sotkeneet kristillisen maailman rivejä kautta historian. Mikä kumma siinä oikein onkaan, kun ns. veljien puhuma asia otetaan niin vakavasti, kun vain viitataan korkeampaan auktoriteettiin? Jeesus sanoi, Jeesus sanoi, sen täytyy pitää paikkansa! Totta, Jeesus on sanonut todella paljon ja puhuu vieläkin Sanansa kautta uusiakin näkökantoja kullekin hetkelle ajankohtaisena. Mutta olemmeko kuunnelleet ja keskittyneet koko ajan mielessämme tarkkaamaan, pitääkö kaikki kuulemamme yhtä Kirjoitetun Sanan kanssa? Herrahan puhuu usein meille välikappaleidensa kautta, mutta ei jokainen sanankohdilla koristautunut ja pukeutunut ollenkaan välttämättä tuo suustaan esiin sitä, mitä Herramme on tarkoittanut!

Semmoiset puheet siis leviävät veljien ja sisarten keskellä! Mieleeni palaa yhä uudelleen jo vuosikymmeniä sitten kokemani tilanne eräässä pääkaupunkiseudun kotikokouksessa. Semmoinen puhuja oli paikalla ja nousten seisomaan ilmoitti: ”En ollenkaan tiedä pitääkö tämä paikkansa, mutta sanon sen kuitenkin!”

En ollenkaan mainitsisi tätä jos se olisi ainoa kokemukseni. Samanlainen sävy on ollut murheellisen monissa kokouksissa, etenkin kun on viitattu jonkun toisen kertomiin asioihin! Nämä hetket ovat saattaneet omalla tavallaan viihdyttää kuulijoita, mutta mihin suuntaan semmoiset puheet ovat johtaneet hengellistä kansaa?

Mikä siis on semmoisten puheiden vaikutus ympäristöönsä ja joskus laajempiinkin piireihin? Ottakaamme todella vakavasti sana:

”Muistuta tästä, ja teroita heille Jumalan edessä, etteivät kiistelisi sanoista, mikä ei ole miksikään hyödyksi, vaan niiden turmioksi, jotka kuulevat. Pyri osoittautumaan Jumalalle semmoiseksi, joka koetukset kestää, työntekijäksi, joka ei työtään häpeä, joka oikein jakelee totuuden sanaa. Mutta pysy erilläsi epäpyhistä ja tyhjistä puheista, sillä niiden puhujat menevät yhä pitemmälle jumalattomuudessa, ja heidän puheensa jäytää ympäristöään niinkuin syöpä. Niitä ovat Hymeneus ja Filetus, jotka ovat totuudesta eksyneet, kun sanovat, että ylösnousemus jo on tapahtunut, ja he turmelevat useiden uskon.” (2.Tim.2).

Olkaamme siis todella tarkkaavaisia ja pitäkäämme kiinni siitä, minkä tiedämme olevan sopusoinnussa Herran todellisten ajatusten kanssa!

”Tämä on se opetuslapsi, joka todistaa näistä ja on nämä kirjoittanut; ja me tiedämme, että hänen todistuksensa on tosi.” (Joh.21).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text