Social Icons

Pages

perjantai 10. lokakuuta 2014

Ole turvallisella mielellä



Rauhantervehdys ennen kaikkea lukuisille uusille Ranskassa oleville lukijoilleni, unohtamatta kuitenkaan kaikkia muitakin eri puolilla maailmaa.

”Katso, tulee hetki ja on jo tullut, jona teidät hajotetaan kukin tahollensa ja te jätätte minut yksin; en minä kuitenkaan yksin ole, sillä Isä on minun kanssani. Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16).

Maailma muuttuu aina vain levottomammaksi ja ihmisjoukot huokaavat raskautettuina. Miksi ihmettelen yksinäisyyttäni murheellisena, sillä Herrammekin joutui kokemaan samat asiat, joten Hän täysin ymmärtää meitä jokaista. Isän rakkaus tuli Hänessä julki, vaikka se joskus onkin vaikeata nähdä inhimillisen heikkouden johdosta. Meidän käsityksemme rakkaudesta on inhimillinen, jumalallinen Rakkaus taas perustuu aivan erilaisiin asioihin, iankaikkiseen suunnitelmaan, joka inhimilliselle mielelle on suorastaan käsittämätön. Vain uskon kautta me voimme nähdä tämän suunnitelman ojentautuaksemme näkymättömän maailman mukaan, minkä kautta meissä herää ja vahvistuu entistä suurempi toivo.
Meillä todellakin on maailmassa ahdistus, jonka ei tule masentaa meitä. Meiltä vain tahdotaan poistaa liika kiintymys tähän elämään, joka on vain tilapäinen olotila. Herra on etukäteen ilmoittanut meille kaiken tulevan, ja juuri tässä ajassa kohtaamme erikoisella tavalla tuon rakkaudellisen äänen, joka monessa eri tilanteessa kuiskaa meille: ”Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun.” (Matt. 16).

Olemme viime kirjoituksissamme useaan kertaan verranneet meitä kotkanpoikasiin, jotka liian helposti kiintyvät pesäänsä. Aivan kuten kotkan tulee kehittyä ja kasvaa, levittää siipensä ja jättää ahdas pesä, samoin meidän ei ole tarkoitus pysähtyä kasvussamme joihinkin turvallisiksi koettuihin olosuhteisiin.
Sananjulistuksen kautta meille on lahjoitettu kotkan silmät, kyky nähdä jotakin sellaista, mitä kananpoikanen pihapiirissä kuopiessaan ei koskaan tule näkemään. Tämä etuoikeus ei ole mikään kerskauksen aihe, vaan jumalallinen etuoikeus. Se saa meidät näkemään kaiken maailmallisen ja ahdistavan vuorimaiseman ylitse siihen suureen päämäärään, joka meille on asetettu.

”Antakaa Herralle, teidän Jumalallenne, kunnia, ennenkuin tulee pimeä ja jalkanne loukkaantuvat vuoriin hämärissä. Silloin te odotatte valoa, mutta hän muuttaa sen pilkkopimeäksi, tekee sen synkeydeksi. Mutta ellette kuule tätä, niin minun sieluni salassa itkee sellaista ylpeyttä, itkee katkerasti, ja minun silmäni vuotavat kyyneleitä…” (Jer.13).

”Tämän minä olen teille puhunut, ettette loukkaantuisi. He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle. Ja sen he tekevät teille, koska he eivät tunne Isää eivätkä minua. Mutta tämän minä olen puhunut teille, että, kun se aika tulee, te muistaisitte minun sen teille sanoneen. Tätä minä en ole sanonut teille alusta, koska minä olin teidän kanssanne.” (Joh. 16)

Rakas Herramme puhui kaikki tarpeelliset asiat etukäteen, jottemme loukkaantuisi Hänen tapaansa suhtautua meihin. Suurin osa maailman ihmisistä on jo loukkaantunut nähdessään mielestään liian paljon negatiivisia asioita seurakunnan keskuudessa. Nyt kysytään meiltäkin jokaiselta erikseen, joskus päivittäin ja hetkittäinkin, mitä ajattelemme Kristuksesta. Hänet voideltiin tehtäväänsä varten, jossa Hän antoi meille esikuvan. Hänen tiensä ei missään suhteessa ollut helppo, eikä meillekään ole milloinkaan luvattu helppoa tietä. Mutta Hän on luvannut olla meidän kanssamme ja meissä. Hän on voittanut maailman, ja Hän, joka on meissä, on suurempi kuin maailma!
Meidän on syytä entistä tarkemmin perehtyä siihen, mitä Jumalan Sana sanoo, eli Kirjoitusten lukeminen ei milloinkaan ole ollut niin tärkeätä kuin juuri nyt! Huomaan aivan tietoisesti alkaneeni mainita vain luvun, jossa lainaamani kohta on. Siten jokainen joutuu itse etsimään sen ja tulee siten lukeneeksi suuremman määrän Sanaa. Vai katsotko ylipäänsä ollenkaan Raamatusta lainaamiani kohtia?

”…olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.”

Me olemme blogikirjoituksissamme tuoneet esiin suuren määrän surullista kehitystä ja pohjaan asti murheellisia asioita. Se on ollut väistämätöntä, jotta voisimme nähdä todellisuuden selvittääksemme itsellemme, miksi Herramme aikanaan jo sanoi puhuvansa asioista, joihin monet loukkaantuvat. Jumalalle kiitos siitä, että meitä on kuitenkin jäljellä joukko, joka ei ole notkistanut polveansa Baalille ja siten osoittanut loukkaantuneensa Herraan Jeesukseen!
Nyt kuitenkin, nähtyämme kaiken seurakunnallisen kehityksen ja opittuamme erottamaan jumalallisen inhimillisen vaikutuksen joukosta, on meidän keskitettävä huomiomme kaikkeen sellaiseen, mikä rohkaisee meitä henkilökohtaiseen vaellukseen Herramme kanssa. Toistakaamme, mitä suuri jumalanmies aikanaan sanoi (Jos en väärin muista, oli hän englantilainen saarnaaja.): ”Tässä ajassa Jumala kulkee miljoonien ohitse siunataksensa sinua, joka uskot!”









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text