Social Icons

Pages

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Joka tietoa lisää…




”Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa.”

Kanaanilainen nainen oli hellittämätön, sillä hänellä oli luottamus johonkin sellaiseen, mikä meiltä usein näyttää puuttuvan. Koko elämämme on suuressa määrin kiinni siitä, mihin me katsomme ja mitä sen johdosta voimme odottaa tapahtuvaksi. Minä uskon koko sydämestäni, että tuon vierasmaalaisen naisen luottamus perustui kahteen asiaan, joista niin mielelläni haluaisin kirjoittaa, vaikka se tuntuukin todella vaikealta tässä ajassa, jossa meitä ympäröi niin valtava määrä kaikenlaista tietoa. Nyt ei kuitenkaan ole kysymys tiedon määrästä, vaikka moni niin luuleekin, vaan elintärkeää on oikea valinta kaiken näkemämme ja kuulemamme suhteen.
Nykyinen tiedonvirta on suorastaan katastrofaalinen ajatellen ihmisen kykyä käsitellä kaikkea kohtaamaansa. Ihmisen viisautta ja kehitystä ihannoidaan entistä enemmän, mutta kaiken takana on kuitenkin sama baabelilainen henki, josta niin osuvasti mainitaan 1. Mooseksen kirjassa:
”Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä!” (11). Juuri ennen tietokoneen käynnistämistä kuulin saksalaiselta kanavalta ohimennen lauseen: ”Mitä ennen on pidetty mahdottomana, se on pian mahdollista nykytieteen avulla, esim. hämähäkkimies on aivan mahdollinen toteuttaa!” Kysymys on yliluonnolliset voimat omaavasta satuhahmosta, joka lentelee ja kiipeilee kuin hämähäkki. Me jätämme tämän kaiken omaan arvoonsa, mutta mainitsemme sen vain osoittaaksemme missä tämä maailma tällä hetkellä menee.
Ihminen on omalla tavallaan kehittynyt ja kehittyy edelleen, mutta ei luonnollisen ihmisen olemuksen mukaisesti. Ihmisen tahto saavuttaa jotakin Baabelin hengen mukaisesti ei tunne rajoja, mutta on Eräs, joka vielä uudelleen on puuttuva vallitsevaan kehitykseen. Ihmiskunnalle annettiin aikaa tehdä ratkaisunsa ja kehittyä valitsemallaan tavalla. Ihmisen valinnat eivät kuitenkaan ole olleet Luojamme mieleen, ja tiedämme mikä odottaa kaikkea sellaista, mikä toimii Kaikkivaltiasta tahtoa vastaan. Kaikki on kirjoitettuna Sanassa, eikä meitä niinkään huolestuta maailman kehitys, vaan se, että ns. jumalankansa on mennyt mukaan tähän tiedon ja viisauden virtaan, jota ihminen ei kykene hallitsemaan, vaan se on ottanut ihmisen hallintaansa.
Ihminen katselee vain saavutuksiansa, kaiken perustana ollen arvovallan ja taloudelliset edut. Todellisuudessa raha hallitsee sellaisella tavalla, että olemme suorastaan sokaistuneet sen vaikutuksen suhteen. On siis syytä ottaa esiin Jumalan Sana ja suhtautua vakavasti jokaiseen sanaan siinä, joka puhuu rahasta.
”Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin. Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen. Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla. Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta.” (1. Tim. 6).
Ota esiin Raamattusi ja etsi kaikki alaviitteiden kohdat. Aihe on mitä merkityksellisin ja lähempänä meitä kuin uskommekaan. Raha itsessään ei ole paha, vaan se on välttämätön joka suhteessa. Ilman sitä ei mikään toimisi tässä maailmassa. Meidän tulee vain lukea mitä Sana todella sanoo: Rahan himo on kaiken pahan juuri…” On monia muitakin asioita, jotka itsessään eivät ole pahoja, vaan ihmisen väärä asenne tuottaa vahinkoa ja usein jopa turmeluksen.
Meidän valintamme on hyvin suuressa määrin kiinni vallitsevista olosuhteista, vaikka näin ei tulisi olla. Meitä kehotetaan omaamaan se mieli, joka meidän Herrallammekin oli. Oikeastaan jo vain tämä yksi seikka ratkaisee kaiken elämässämme. Siten valintamme automaattisesti tapahtuvat oikeaan suuntaan.
”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.” (Room.12)
Ihminen tässä ajassa ajattelee itsestänsä siinä määrin liikoja, että se välillä tuntuu surkuhupaisalta. Tämä koskee useimpia uskovaisiakin, jotka ovat unohtaneet tuon Miehen esikuvan, joka kaikin tavoin antoi tuntea itsensä yksinkertaisuudessa. Siksi Hän kiitti Isää: ”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt.” (Matt.11). Tie Isän luokse johti yksinkertaisuudessa tämän yksinkertaisen suunnitelman kautta. Tässäkin kohden kävi toteen se sana, joka puhuu Jumalan suorista teistä, joista huolimatta ihminen tekee monia mutkia.
Kanaanilainen nainen ei ajatellut itsestänsä enempää kuin ajatella sopii. Hänellä oli luja päätös sydämessään ja sen mukaisesti hän toimi, kohdaten yliluonnollisen maailman. Hän sai kokea ihmeen, koska pitäytyi kiinni oikeisiin asioihin.

Niistä kirjoitamme ensi kerralla.

Pyydän sulkeutua esirukouksiinne. Olen ilmeisestikin tuijottanut ruutua liiallisesti, koska silmäni rasittuvat nyt hyvin nopeasti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text