Social Icons

Pages

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Yksi Herran kanssa! Osa 1 ”Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan.” (1.Kor.6). 

Millainen ajatus! Itse asiassa muutamassa sanassa koko elämämme ja olemuksemme, olemisemme!
Jos me yhdymme, liittoudumme mitä erilaisimpien ihmisten kanssa, me tulemme osallisiksi heidän ominaisuuksistaan ja olemuksestaan. Me annamme siten ymmärtää olevamme yhtä heidän kanssaan, omaksuvamme kaiken heissä olevan ja heidän tarjottavissaan olevan. Siis suhteemme heihin ei ole ollenkaan niin merkityksetön kuin olemme aina tottuneet ajattelemaan! Toinen ihminen hengellisellä alueella vaikuttaa meihin enemmän kuin uskallamme ajatellakaan. Siksi voimme nyt entistä kirkkaammassa valossa ymmärtää mitä Paavali tarkoittaa puhuessaan puolueista ja eri ihmisten mielipiteitten kannattamisesta. Asettumalla jonkun ihmisen puolelle ja kannattamaan hänen näkemyksiään, tulemme näkymättömällä mutta äärettömän vaarallisella tavalla yhdeksi hänen persoonansa ja olemuksensa kanssa! Tässäkin suhteessa olemme tekemisissä mitä erilaisimpien henkien kanssa, jotka vaikuttavat ihmisissä ja hallitsevat heitä.
Tulemme siis näkymättömällä tavalla yhdeksi hengeksi erikoisella tavalla korostamamme ihmisen olemuksen kanssa. Kuinka valaiseva tieto tämä onkaan ihmetellessämme kaikkea elämässämme kohtaamaamme! Nyt voimme selvästi nähdä mistä todella on kysymys! Me emme niinkään omaksu jonkun ihmisen piirteitä ja olemusta, vaan tulemme osallisiksi heissä vaikuttaviin henkiin! Ajatelkaamme millainen määrä erilaisia henkiä saattaa olla yhdessä ihmisessä: hukkunut sikalauma!
Kohdatessamme siis ihmisiä, on meidän todella tarkattava asenteitamme ja suhtautumistamme heihin. Meitä ei ole tarkoitettu erottautumaan koko maailmasta, sen henkiä omaavista ihmisistä, paitsi uskovaisen nimellä kulkevista. Meidän on elettävä elämämme tässä maailmassa, mutta vältettävä liiallista osallistumista eri ihmisten tekemisiin ja opetuksiin.
Yksi Henki Jumalan kanssa! Meillä siis on samat ajatukset Hänen kanssaan, samat kiintymykset, tavoitteet, olemus! Ollessamme yhtä Hänen kanssaan, emme voi enää olla yhtä kenenkään suurenkaan sananpalvelijan seuraaja. Ollessamme yhtä Herran kanssa, olemme jo eräällä tavalla saavuttaneet uskon päämäärän, tavoitteen, johon meidän on pyrittävä selvitäksemme tästä elämästä sellaisella tavalla, että olemme koko ajan, jo nyt, osallisia iankaikkisesta Elämästä, joka on yksinomaan yhteydessä, ykseydessä Luojamme ja Herramme kanssa!
Aiheemme vie meidät todella syvällisille alueille, ulottuvuuksiin, joita kirjoittajakaan ei aikaisemmin ole tullut edes ajatelleeksi! Yhteytemme Herraan merkitsee todellakin aivan uudenlaista erottautumista kaikesta sellaisesta, mikä ei ole Hänen mieleensä, Häntä miellyttävää. Koko elämämme suuntautuu täysin uusille, meille tuntemattomille alueille tämän käsitettyämme. Monet meitä arveluttaneet ja kysymyksiä herättäneet asiat saavat nyt aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Meitä ei sittenkään ole tarkoitettu seuraamaan kaikkea kuulemaamme ja näkemäämme! Meitä eivät sittenkään velvoita eri ihmisten julistamat ja esittämät näkemykset, jos ne kerran eivät pidä yhtä meille tallennetun Jumalamme olemuksen ja ajatusten kanssa!
 Uskonnollisuudella ei siis todellisuudessa ja iankaikkisuuden valossa ole mitään tekemistä Elävän Jumalan kanssa, joka ei ole kuolleiden, vaan elävien Jumala. Mikä huimaava näkökulma, ajatellen kaikkea juuri tässä ajassa kohtaamaamme! Kuinka suuri osa kaikesta kohtaamastamme, hengellistä nimeä kantavasta, perustuukaan kuolleisiin ajatuksiin ja kuolleisiin, hengettömiin näkemyksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text